Ποσοστά – έκπληξη: Η πρώτη δημοσκόπηση που έφερε χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ οι άνθρωποι του Σύριζα πιστεύουν ότι άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση του κόμματος.

Την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία τα δημοσκοπικά αποτελέσματα φέρνουν πανηγυρισμούς και βεβαιότητα ότι το πολιτικό σκηνικό δεν αλλάζει, στον Σύριζα κάνουν μια άλλη ανάγνωση των στοιχείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους η τελευταία δημοσκόπηση της MRB προκαλεί ικανοποίηση στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός πως με βάση τα ευρήματα της ίδιας έρευνας στο ερώτημα αν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την αύξηση των τιμών οι πολίτες συμφωνούν σε ποσοστό 25% με τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιστοίχως σε ποσοστό 22,7% με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (μέτρηση μετά τη ΔΕΘ Μητσοτάκη).

Με πληροφορίες απο το periodista.gr

Ο δεύτερος δείκτης που προκαλεί ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αφορά στην αξιολόγηση της εμφάνισης των δύο πολιτικών αρχηγών. Το 46,7% των ερωτώμενων κρίνει αρνητικά την συνολική παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (μέτρηση μετά την εμφάνιση Τσίπρα), όμως το αντίστοιχοι ποσοστό για τον Κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πιο ψηλά στο 50% (μέτρηση μετά τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ).

Στις θετικές γνώμες του ίδιου ερωτήματος προηγείται ο πρωθυπουργός 36,2% με τον Αλέξη Τσίπρα στο 33,1% αλλά με τη διαφορά να προσδιορίζεται στο 3,1% την ώρα που κατά κοινή παραδοχή ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει σαφές πλεονέκτημα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιτελείς του Σύριζα θεωρούν ότι ο μήνας του μέλιτος κυβέρνησης-πολιτών έχει τελειώσει και περιμένουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δουν την ψαλίδα να κλείνει κι άλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ