Πήγε… περίπατο ο “Μεγάλος Περίπατος”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή δίνουν βαθμολογία-ναδίρ στο πρότζεκτ του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τα ευρήματα ανεξάρτητης έρευνας του ΑΠΘ. Το έργο λαμβάνει βαθμολογία… 2,72 στα 10, ενώ το 87,8% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν τον κίνδυνο ανάλογες αποτυχίες να οδηγήσουν τους κατοίκους να προτιμήσουν τη στασιμότητα στις πόλεις τους και όχι μοντέλα αστικής βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, το μεγαλεπίβολο έργο του Κώστα Μπακογιάννη παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση από δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την ερευνητική ομάδα χωρικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ (με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Διονύση Λατινόπουλο) και του Ινστιτούτου Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου (με επικεφαλής τον καθηγητή Κώστα Μπίθα). Διεξήχθη μεταξύ 23/4/2021 και 10/8/2021, διάστημα που επελέγη «κατάλληλα ώστε να αξιολογηθεί η πιλοτική φάση του έργου έπειτα από αρκετούς μήνες από την έναρξη λειτουργίας του και πριν ξεκινήσει/εφαρμοστεί οποιαδήποτε «μόνιμη» παρέμβαση», επισημαίνει ο κ. Λατινόπουλος σε κείμενο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας.

90 peripatos

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ