Έφυγε απο τη ζωη ο κορυφαιος σκηνοθέτης της Φίνος Φιλμ, Παύλος Φιλίππου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπιλας με ανάρτηση του στο διαδίκτυο:

Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο δυναμικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου με δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του. Στην περίοδο του πολέμου ήταν ανταποκριτής της Fox και κινηματογραφούσε με κινδύνους τα γεγονότα. Ξεκίνησε από διευθυντής φωτογραφίας και κατάφερε να γίνει και παραγωγός με πολύ καλό όνομα, αφού πάντα πλήρωνε αξιοπρεπώς τους ηθοποιούς. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Παύλε Φιλίππου.

Με αγάπη και σεβασμό σε εναν μοναδικό άνθρωπο με μια τεράστια πορεία στον κινηματογράφο μας και στην τηλεόραση, αλλά και προς ολη την οικογένεια του και την δασκάλα μας Teta Konstanta και τον σκηνογραφο μας Giannis Mataragas εις ένδειξη πένθους η θεατρική μας ομάδα “ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ” δεν θα πραγματοποιήσει το μάθημα και την πρόβα της αυτό το Σάββατο 2/10.
Πρώτα ο Θεός όλοι κανονικά στη θέση μας και στην ώρα μας από το επόμενο.

Όλη η ομάδα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δασκάλους μας και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 1933 – 2021. Κινηματογραφιστής εφ’ όλης της ύλης. Γεννημένος σε μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, έγινε από πολύ μικρή ηλικία ο άντρας του σπιτιού στηρίζοντας τη χήρα μητέρα του και τα 3 αδέλφια του. Με μια δυνατή φυσική κλίση και αγάπη στον κινηματογράφο, έμαθε την μαγεία της κάμερας στη ζεστή για όλους αγκαλιά του Φίνου και πολύ νέος από βοηθός έγινε οπερατέρ και αργότερα διευθυντής φωτογραφίας σε πολλές παραγωγές. Πολύ νέος επίσης βρέθηκε στη Μέση Ανατολή να κινηματογραφεί για λογαριασμό της FOX στιγμιότυπα του πολέμου. Ο Παύλος σπούδασε τον κινηματογράφο δουλεύοντας σε αυτόν σε όλα τα πόστα, έτσι εκτός από τη φωτογραφία υπήρξε εκπληκτικός μοντέρ, σκηνοθέτης και για πολλά χρόνια παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. Συνεργάστηκε με όλους τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού κιν/φου και σαν παραγωγός ανέδειξε πολλούς νέους ηθοποιούς στίς δεκαετίες του ’80 και ’90. Σημαντική και η προσφορά του στην τηλεόραση όπου “φωτογράφισε” σειρές όπως “Γιάννης και Μαρία”, “Ο ταξιτζής”, “Υποψίες” κ.ά. για την ΕΡΤ . Στην προσωπική του ζωή υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα σύζυγος της αξέχαστης Σάσας Καστούρα αλλά τα τελευταία 40 χρόνια ήταν παντρεμένος με την μακιγιέζ Ράνια Δημητριάδου και μαζί της απέκτησε τον μοναδικό γιό του Παύλο Φιλίππου jr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ