Όχι, από το Πρωτοδικείο στο Νίκο Κουρή για το όνομα Θεοδωράκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της κόρης του μουσικοσυνθέτη

Απαγορεύτηκε σήμερα με προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών να χρησιμοποιεί ο Νίκος Κουρής το όνομα Μίκης Θεοδωράκης με επίκληση ότι είναι παιδί του.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η κόρη του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στην αίτηση της αναφέρει ότι ο Νίκος Κουρής ο οποίος διατηρεί τον διαδικτυακό ραδιόφωνο «Mikis Radio» εκπέμποντας αποκλειστικά μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του πατέρα μου».
Επισημαίνει δε ότι ο κ. Κουρής είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» καθώς και ότι είναι άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».
Ας σημειωθεί πως ο 54χρονος έχει δηλώσει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου.
Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου, αλλά μέχρι τότε εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή για να μην γίνεται επίκληση του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη από τον Νίκο Κουρή.
Στην διαδικασία έκδοσης της προσωρινής διαταγής, προσήλθε και επέμεινε πως είναι γιος του εκλιπόντα, αναφέροντας μάλιστα στους δημοσιογράφους πως θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου να αποδειχθεί και τυπικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ