Δάκρυσε ο Βουκεφάλας απο την κυβίστηση του Μητσοτάκη με τα Σκόπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πική κυβίστηση του πρώην «μακεδονομάχου» πρωθυπουργού!
Ανατριχίλα προκάλεσε σε όσους ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη πιστεύοντας τα λεγόμενα του ότι θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ, η σημερινή αναφορά του για την Βουλγαρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Steven Erlanger, των New York Times, απάντησε στην σχετική ερώτηση ως ακολούθως:

Αμερικανός δημοσιογράφος: Σε ορισμένα άλλα θέματα. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Βόρεια Μακεδονία και διεύρυνση. Η Βόρεια Μακεδονία υπήρξε νευραλγικό ζήτημα στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους. Υποστηρίζετε τη Βουλγαρία στις ενστάσεις της στην ενταξιακή διαδικασία ή είναι κάτι για το οποίο απλώς δεν μιλάτε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: Όχι, δεν το υποστηρίζουμε. Δεν υποστηρίζουμε τη Βουλγαρία. Πιστεύουμε ότι είναι μια περιττή περιπλοκή. Θα συναντηθούμε σε λίγες μέρες στη Σλοβενία. Πρέπει να προσφέρουμε στα Δυτικά Βαλκάνια μια πολύ σαφή ευρωπαϊκή προοπτική. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τη διεύρυνση. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι σε 10-15 χρόνια όσο χρειαστεί, αλλά τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη.

Δείτε τώρα την δήλωνε ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τις εκλογές του 2019. Και μάλιστα αυτή την δήλωση την έκανε, πριν ακόμα καταγράφουν οι εκατοντάδες παραβάσεις των Σκοπίων επί της συμφωνίας των Πρεσπών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ