Η Μαργαρίτα Παπανδρέου εγινε 98 ετών

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου και μητερα του Γιώργου Παπανδρέου εγινε 98 ετών.

Γεννημένη στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Oak Park του Ιλινόις, η πρώην σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, είχε μεγάλες ανησυχίες και γι’ αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία δημιούργησε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, στην οποία ήταν πρόεδρος και για 8 χρόνια.

Αυτή την ιδιότητά της προέβαλαν για τα γενέθλιά της πρώην και νυν μέλη της Βουλής και της Ευρωβουλής και της έστειλαν μια μεγάλη ανθοδέσμη, συνοδευόμενη από επιστολή στην οποία αναφέρουν τους αγώνες που έχει δώσει για την ισότητα των γυναικών στην Ελλάδα.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Ελένη Ανουσάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Αρσένη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Πέμη Ζούνη, Άννα Καραμάνου, Άννα Κατσαρού, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Μένη Μαλλιώρη, Σούλα Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αννα Νταλάρα, Τιτίνα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Όλγα Ρεντάρη, Μαρία Σκραφνάκη, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Τσιαούση, Μάγια Τσόκλη, Ελπίδα Τσουρή και Κατερίνα Φαρμάκη.

Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Υπερασπίστηκες με πίστη και πάθος τα δικαιώματα των γυναικών και σφράγισες ανεξίτηλα τη ζωή μας. Όλα όσα σήμερα θεωρούνται εδραιωμένα και αυτονόητα από τις νεότερες γενιές γυναικών, χρειάστηκαν και ανθρώπους σαν εσένα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να κατακτηθούν, κάτω από δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ