Ενδέχεται να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός στην Θήβα δηλώνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραμαμτικη ήταν η παρουσια του Γερασιμου Παπαδόπουλου στο open οπου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την Θηβα:

Οι δονήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μέχρι 4,6 Ρίχτερ. Είναι μια ασυνήθιστη σεισμική ακολουθία, ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο και σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πότε θα γίνει, με τι μέγεθος θα γίνει και με τι πιθανότητα να γίνει. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη … Υπάρχει μια σεισμική έξαρση στην περιοχή, η οποία έχει ενταθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου και λογικό είναι να έχει βάλει σε προβληματισμό τη σεισμολογική κοινότητα.

Έχει προχωρήσει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο Εγκέλαδος στο προληπτικό του στάδιο, είμαστε πριν από ένα σεισμό που δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα γίνει.

Οι σεισμοί στην Κρήτη είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν τον μεγάλο σεισμό. Τα μέτρα στη Θήβα τα λαμβάνουμε προληπτικά. Πρώτη φορά γίνεται επιστημονική αξιολόγηση και οι αρχές λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Όχι, δεν ανησυχούμε για άλλο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη. Ο κύριος σεισμός έγινε. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για επερχόμενο άλλο μεγάλο σεισμό στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ