Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο

Το συμβάν συνέβη την Πέμπτη οταν Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Ο ελιγμός του Τούρκου πιλότου, ήταν άκρως επικίνδυνος καθως πέρασε μόλις 30 μέτρα μπροστά από τη μύτη ελληνικού F-16.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  Χρήστου Μαζανίτη απο το enikos.gr όλα έγιναν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο. 8 ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Δυτικά της Ικαρίας, το ένα ζεύγος ελληνικών F-16 μόλις είχε καταφέρει να πάρει τα serial numbers του Νο1 του τουρκικού σχηματισμού. Ο Νο2 Τούρκος το αντιλήφθηκε και τότε προχώρησε στην πιο επικίνδυνη κίνηση που μπορεί να γίνει.

Ενώ τον κυνηγούσε ο Νο2 του ελληνικού σχηματισμού, ο Τούρκος έκανε ελιγμό και πέρασε μπροστά από το Νο1 Έλληνα πιλότο γεμίζοντας το οπτικό του πεδίο με την λαμαρίνα του μαχητικού του. Μόλις 100 πόδια, που μεταφράζεται σε περίπου 30 μέτρα, μπροστά από το ελληνικό μαχητικό, ο Τούρκος πιλότος προχώρησε στην επικίνδυνη διασταύρωση.

Στόχος του ήταν να τρομάξει τον Έλληνα πιλότο, ακόμη και να χάσει τον έλεγχο του μαχητικού του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Οι Έλληνες πιλότοι όχι μόνο δεν έχασαν την ψυχραιμία τους αλλά πείσμωσαν ακόμη περισσότερο. Οι Τούρκοι το έκοψαν ανατολικά, όμως, βρέθηκαν τελικά μπρος στα πυροβόλα των 2 ελληνικών F-16, εντός εμβέλειας κατάρριψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ