Ανέλαβε ο Βαξεβάνης διοικητής στο ΚΕΦΟΜΕΠ και δεν το καταλάβαμε;

Από τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη στην εφημερίδα Documento, αναφορικά με την περίεργη σπουδή που έδειξαν κάποιοι προκειμένου να διατάξουν έλεγχο εις βάρος του και εις βάρος της εφημερίδας με ανύπαρκτα στοιχεία, ξεχωρίζει το απόσπασμα της υποτιθέμενης ανώνυμης επιστολής, που προκάλεσε τον έλεγχο.

Υποτίθεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε από μία ανώνυμη επιστολή που εστάλη στο ΚΕΦΟΜΕΠ και κατήγγειλε η επιλήψιμες οικονομικές συναλλαγές με φόντο την ίδρυση της εφημερίδας.

Στην επιστολή κατονομάζονται συγκεκριμένα κάποιες εταιρείες με τον ισχυρισμό ότι ιδρύθηκαν εικονικά για να χρηματοδοτήσουν την έκδοση της εφημερίδας Documento. Όπως όμως προκύπτει από το ΓΕΜΗ, οι συγκεκριμένες εταιρείες που κατονομάζονται ως εικονικές με μοναδικό στόχο ίδρυσης και ύπαρξης του την διάθεση κεφαλαίων στην εφημερίδα, έχουν ιδρυθεί 10 χρόνια πριν! Πολλά χρόνια πριν ιδρυθεί το Documento στην πρώτη του μορφή και ακόμα περισσότερα από την στιγμή που το ανέλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, με νέο εταιρικό σχήμα.

3628B49E 0615 4E0A A9FD 6F6EE867AF34
Η Επίμαχη επιστολή

Όπως άλλωστε προέκυψε από την εξεταστική για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Βαξεβάνης δεν είχε καμία μετοχική σχέση στο συγκεκριμένο μετοχικό σχήμα της εφημερίδας. Όλα αυτά βέβαια, θα αποδειχθούν εύκολα κατά την έρευνα, διότι τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν μπορούν ούτε να πλαστογραφηθούν, ούτε να αλλοιωθούν σε αντίθεση με μία ανώνυμη επιστολή.

Το πλέον ύποπτο αλλά και εξωφρενικό θέμα είναι άλλο. Η επιστολή που εστάλη στο ΚΕΦΟΜΕΠ και θεωρήθηκε «αξιόπιστη» ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος, έχει ως αποδέκτη τον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη!

Δηλαδή, η υπηρεσία οικονομικού έλεγχου δέχεται μία ανώνυμη επιστολή που απευθύνεται στον Κώστα Βαξεβάνη και όμως ξεκινά έλεγχο εις βάρος του!

Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν. Είτε ο Κώστας Βαξεβάνης ανέλαβε διοικητής του ΚΕΦΟΜΕΠ, είτε μιλάμε για ένα βρώμικο, παρακρατικό στήσιμο στο οποίο συμμετέχουν και στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Διότι μόνο ένας αδαής μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει στέλεχος στην ΑΑΔΕ που δεν γνωρίζει πως ο διοικητής της δεν ονομάζεται «Κώστας Βαξεβάνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ