Κατερρευσε παγκοσμίως το Facebook – Ταλαιπωρία για τους χρήστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και λίγη ώρα προβλήματα έχει το Facebook. Χιλιάδες χρήστες προσπαθώντας να μπουν στους λογαριασμούς τους, βλέπουν το μήνυμα «δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο».

Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν και στο WhatsApp και στο Instagram.

Η εταιρεία έσπευσε να δηλώσει ότι γνωρίζει για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις πλατφόρμες και προσπαθεί να τα λύσει, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις στο τι προκάλεσε το πρόβλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται προβλήματα, αλλά σπάνια εκδηλώνονται σε παγκόσμια κλίμακα, όπως έχει συμβεί αυτή τη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την εκπομπή «60 Minutes», στην οποία ο πληροφοριοδότης του Facebook, Frances Haugen, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία γνωρίζει πώς οι πλατφόρμες της χρησιμοποιούνται για τη διάδοση μίσους, βίας και παραπληροφόρησης και ότι το Facebook προσπάθησε να κρύψει αυτά τα στοιχεία, με την εταιρεία να απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Η συνέντευξη αποτελεί τη συνέχεια εδώ και καιρό αναφορών και κριτικής για το Facebook, αφού ο Haugen έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες σελίδες εσωτερικών εγγράφων στις ρυθμιστικές αρχές και στην Wall Street Journal. Ο Haugen πρόκειται να καταθέσει ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Γερουσίας αύριο Τρίτη.

Οι μετοχές του Facebook μειώθηκαν περισσότερο από 5% στη μεσημεριανή διαπραγμάτευση, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα εδώ και περίπου ένα χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ