Ποια εφαρμογή προτείνει ο υπερκατάσκοπός Σνόουντεν για ασφαλείς συνομιλίες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη παρέμβαση πριν από λίγο.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι η θρυλική μορφή της αμερικανικής κατασκοπείας που άλλαξε πλευρά. Αφού πρώτα διέρρευσε τρομακτικά μυστικά από τα άδυτα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όπου είχε υπηρετήσει, έλαβε άσυλο από την Ρωσία. Δεν εμπλέκεται όμως με το ρωσικό κράτος, διότι αρχικός του προορισμός ήταν χώρα της λατινικής Αμερικής, οι ΗΠΑ όμως ακύρωσαν το διαβατήριο του την ώρα που βρισκόταν σε τράνζιτ πτήση μέσω Μόσχας. Έτσι, αναγκάστηκε να παραμείνει στην Ρωσία, όπου ζήτησε και άσυλο.

Είναι λοιπόν ένας από τους πλέον ειδικούς στον κόσμο, για να κρίνουν την ασφάλεια των εφαρμογών επικοινωνίας. Η παρέμβαση του έγινε πριν από λίγο, όταν έγινε γνωστή η κατάρρευση του facebook, αλλά κυρίως του WhatsApp και πυκνώνουν οι φήμες για διαρροή στοιχείων εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Ποια εφαρμογή λοιπόν προτείνει ο υπερκατάσκοπός; Διαβάστε το μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σε μετάφραση:

«Το Whatsapp που ανήκει στο Facebook είναι μια υπενθύμιση ότι εσείς και οι φίλοι σας πρέπει να χρησιμοποιείτε μια πιο ιδιωτική, μη κερδοσκοπική εναλλακτική λύση όπως το @Signalapp ούτως ή άλλως (ή άλλη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα της επιλογής σας).

Είναι εξίσου δωρεάν και χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα για εναλλαγή».

Ενώ η φυσικά την εφαρμογή Signal, την οποία γνωρίζουν οι κάτοχοι των smartphones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ