Οι Τούρκοι ομολογούν ότι απώθησαν με φρεγάτα το ερευνητικό Nautical Geo!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο Σαμπάχ, αποτελεί ομολογία εγκλήματος!

Οι τούρκοι αποκαλύπτουν ότι όντως χρησιμοποίησαν πολεμικό πλοίο για να απομακρύνουν το ερευνητικό, κάνοντας μάλιστα λόγο για τουρκική υφαλοκρηπίδα, λίγα μίλια έξω από την Κρήτη!

Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με την Μάλτα και την Ιταλία, επειδή ιταλός είναι ο ιδιοκτήτης του ερευνητικού.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, το ερευνητικό σκάφος υποχώρησε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Κύπρο.

Διαβάστε το άρθρο της Daily Sabah:

Το τουρκικό ναυτικό απώθησε ένα ελληνοκυπριακό ερευνητικό σκάφος που παραβίασε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, δήλωσαν πηγές του υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα.

Το ελληνικό σκάφος Nautical Geo με σημαία της Μάλτας είχε εκδώσει τέλεξ πλοήγησης (Navtex) στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά η Τουρκία το απέρριψε. Το σκάφος επιχείρησε να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου, παρά την προειδοποίηση της Άγκυρας ότι οι δραστηριότητες στην περιοχή πρέπει να διεξαχθούν σε συντονισμό με την Τουρκία.

Η Άγκυρα ξεκίνησε επίσης διπλωματικές πρωτοβουλίες με τη Μάλτα και την Ιταλία, τη χώρα του ιδιοκτήτη του πλοίου, ανέφερε.

“Παρά αυτές τις πρωτοβουλίες από την Τουρκία, το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo προσπάθησε να περάσει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς άδεια. Μετά από αυτό, αναχαιτίσθηκε αφού προειδοποιήθηκε από ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού”, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο άμυνας!

905CCA9F 16FE 4189 BEEF 1A729EB28853
Τουρκικά πολεμικά πολιορκούν την Κρήτη

“Μετά τη διέλευση του πλοίου στην υφαλοκρηπίδα χωρίς άδεια, το ερευνητικό σκάφος απομακρύνθηκε από την τουρκική υφαλοκρηπίδα”, Συμπληρώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία απέκλεισε το έργο του Nautical Geo ανατολικά της νήσου Κρήτης την περασμένη εβδομάδα για τον ίδιο λόγο.

(Μιλάμε δηλαδή για ομολογία του διπλού εγκλήματος και της διπλής παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας από πλευράς της Τουρκίας, η οποία με πολεμικό πλοίο παρενόχλησε και απώθησε ερευνητικό σκάφος!)

Η Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, απέρριψε τις θαλάσσιες αξιώσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, τονίζοντας ότι αυτές οι υπερβολικές αξιώσεις παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Οι Τούρκοι ηγέτες έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της επίλυσης όλων των εκκρεμών προβλημάτων στην περιοχή μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία επέκρινε επίσης τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας το μπλοκ να υιοθετήσει μια δίκαιη στάση σχετικά με τη διαφορά και να σταματήσει να ευνοεί την Ελλάδα με το πρόσχημα της αλληλεγγύης της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ