ΕΟΔΥ: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος – Εμπλοκή με Βασιλακόπουλο

ΕΟΔΥ: Όπως αποκάλυψε χθες το ereportaz.gr, υπήρξε εμπλοκή με την επιλογή Βασιλακόπουλου στην θέση του Προέρδου του ΕΟΔΥ, οπότε σήμερα είχαμε εξελίξεις και όπως φαίνεται την θέση αναλαμανει ο Θεοκλής Ζαούτης. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στον Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κ. Θεοκλή Ζαούτη κατέληξε η Κυβέρνηση για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας.

Θεοκλής Ζαούτης

Όπως διαρρέεται σε ΜΜΕ ο κ. Ζαούτης εκλήθη το πρωί της Τρίτης από την ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης να του αναθέσει το τιμόνι του ΕΟΔΥ ενώ είχε προηγηθεί  η έγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ θα παραμείνει ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος. Στο ΔΣ του Οργανισμού αναμένεται να αλλάξουν ένα με δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Έκτοτε, για τη θέση του στην προεδρεία του ΕΟΔΥ, εκτός από το όνομα του καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη ακούστηκαν κι άλλα ονόματα, όπως αυτό του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, του πρώην Προέδρου του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου καθώς επίσης της Παγώνας Λάγιου και του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, έως χθες το βράδυ επικρατέστερος ήταν ο κ. Ζαούτης, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και καριέρα στις ΗΠΑ. Στα συν είναι πως έχει προσωπική σχέση με τον νέο υπουργό Θάνο Πλεύρη, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έχει πάντα βαρύνουσα σημασία η άποψή του, φέρεται να έχει εκφραστεί θετικά για το εν λόγω πρόσωπο.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας. Στόχος του καθηγητή Ζαούτη από τη θέση του διευθυντή του «Center for Pediatric Clinical Effectiveness» (CPCE), είναι η ανακάλυψη, διάδοση και υλοποίηση των καλύτερων δυνατών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη φροντίδα των νοσηλευόμενων παιδιών. Συμμετέχει επίσης, σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, όπως στα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Institute of Health (NIH), American Academy of Pediatrics και European Society for Pediatric Infectious Diseases.
poster

Πρόσφατα επιλέχθηκε ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria).

Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ