Βόμβα Ιωαννίδη: Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο επιστήμονας που από την πρώτη στιγμή τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά χαρακτηρίζοντας λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πανδημία, λοιδορήθηκε πολλές φορές από τους τηλε-λοιμωξιολόγους.

https://twitter.com/marka2_/status/1445286233228328968?s=21

Τόσους μήνες μετά και παρά τα αυστηρά lockdown που έφεραν τη χώρα σε οικονομική ασφυξία, τα υψηλά νούμερα θνητότητας που καταγράφει η Ελλάδα αλλά και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώνει το μέγεθος της «καταστροφής» σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε κατακεραυνώσει την εργαλιοποίηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, δέχτηκε «εμπάργκο» από τα συστημικά ΜΜΕ. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τα μηνύματα που δεχόταν από συναδέλφους του οι οποίοι απειλούνταν να μην μιλήσουν για την πανδημία.

https://twitter.com/marka2_/status/1445161991044206596?s=21

Σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra, ο κ. Ιωάννιδης που διαφώνησε με τα μέτρα «ακορντεόν», ανέφερε: «Υπήρχαν επαφές από βουλευτές και πολιτικούς, ανθρώπους οι οποίοι ανεξάρτητα με τον επίσημο κυβερνητικό μηχανισμό επικοινωνούσαν μαζί μου, προσωπικά αρνούμαι οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομματικό, είτε είναι στην Ελλάδα, είστε στις ΗΠΑ, είτε στην Γερμανία. Έχω κάνει δύο φορές κατάθεση στην Γερουσία στις ΗΠΑ, αλλά όχι γιατί κάποιο κόμμα με κάλεσε, με κάλεσε η αμερικανική Γερουσία» τόνισε ο καθηγητής ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά των πολιτικών προσώπων που ζήτησαν να «εξαφανιστεί» και να σωπάσει: «Κάποιοι από αυτούς του βουλευτές μου δημιούργησαν μια εντύπωση που φαινόταν σαν να υπήρχε ένα πλαίσιο αποκλεισμού, μου μεταφέρθηκε από ανθρώπους που πιστεύω πως είναι σοβαροί και είναι κοινοί γνωστοί δικοί μου και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ» δήλωσε.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο βουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος του είχε ζητήσει να κάνουν μια συζήτηση που θα δοθεί στη δημοσιότητα, όμως τελικά πήρε πίσω την πρότασή του με την δικαιολογία ότι το επιτελείο του, του «έκοψε» τη συνέντευξη: «Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί. Ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι το πολιτικό ή κομματικό, εάν μου ζητούσαν να βοηθήσω θα το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένας από τους βουλευτές που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο κύριος Κυμπουρόπουλος που γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες της πανδημίας και ζήτησε να κάνουμε μια συζήτηση και να καταγραφεί αυτή η συζήτηση για να μπορέσει στη συνέχεια στη δημοσιότητα. Και η συζήτηση αυτή ήταν εξαιρετική γιατί είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ευαισθησίες και κατανόηση, θεωρώ ότι ήταν ωραία συζήτηση και ήταν στην αρχή της πανδημίας. Μου γράφει μετά ότι “δυστυχώς μίλησα με το επιτελείο μου και το στήσιμο μου δεν ήταν καλό κατά συνέπεια δεν μπορούμε να το βγάλουμε αυτό στην επιφάνεια”, τον ευχαρίστησα και του είπα ότι για ανθρώπους σαν και εμάς η λογοκρισία είναι το ισοδύναμο των νοητικών θανάτων και θα πρέπει να το αποφύγουμε».

Μάλιστα, ο καθηγητής αναφέρει ότι δέχτηκε προτάσεις και από συστημικά μέσα οι οποίες στη συνέχεια αποσύρθηκαν: «Σε άλλες περιπτώσεις πήρα προσκλήσεις από ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Μαξίμου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν, πχ. από την Καθημερινή» ανέφερε ο καθηγητής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε επικοινωνήσει μαζί του στην αρχή της πανδημίας: «Τότε του είχα πει πως θα πρέπει να προσέξει πολύ γιατί με το δρακόντειο lockdown ίσως καταστρέψει την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος επιστήμονας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ