Ξεσπα η μητέρα της Μυρτώς: Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας, το κράτος δεν φέρθηκε όπως θα έπρεπε

Έχω έρθει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντελώς συμβολικά, καθώς δεν μπορώ να συμμετέχω στη συζήτηση αναίρεσης. Διαμαρτύρομαι επειδή η Μυρτώ χτυπήθηκε άδικα και δεν της έχει φερθεί το ελληνικό κράτος όπως έπρεπε

Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας. Μέχρι το 2017 ζούσαμε μέσα στα νοσοκομεία και στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα δωρέαν, αλλά δεν μπορείς να ζεις για πάντα στα νοσοκομεία. Έπρεπε να επιστρέψουμε στο σπίτι, το σπίτι μας το έχουν παραχωρήσει. Υπάρχουν τεράστια έξοδα. Καταλύσεις, αδυνατεί το μυϊκό σύστημα και με μια λοίμωξη ο ασθενής μπορεί να φύγει. Άτομα σαν τη Μυρτώ δεν ζουν πολλά χρόνια. Σκοπός μου είναι να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και καλά.

Ζητάμε 2.900 ευρώ μηνιαίως. Το κράτος δεν έχει δώσει τίποτα εφάπαξ για να του λείψουν τα χρήματα αυτά. Άτομα που είναι όπως η Μυρτώ δεν μιλάνε, δεν τρώνε, δεν κινούνται, έχει 100% αναπηρία.

Ας ανοίξει ο δρόμος και για άλλα παιδιά, μιλάμε για ένα άτομο που δεν μπορεί ούτε καν να γυρίσει πλευρό στο κρεβάτι μόνο του.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Η ψυχολογική κατάσταση της Μυρτώς ποια είναι;
Δεν ξέρω, δεν μιλάει, δεν μπορώ να μαντέψω τα συναισθήματα. Μόνο ναι ή όχι λέει. Πιστεύω ότι καταλαβαίνει και δεν θέλω να την επιβαρύνω.
Έχει χάσει τα πάντα από όσα μπορεί να χαρεί ένας άνθρωπος.
Ίσως αν βγει μια θεραπεία να επανέλθει, ο Θεός ξέρει…

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω δει ανθρώπους που είναι σε άγρυπνο κώμα και ακούν και καταλαβαίνουν.
Έχω δυο σκυλιά. Ας δείξουνε την ίδια ευαισθησία στους ανθρώπους
Οι νόμοι να γίνουν αυστηρότεροι, τα ισόβια να είναι ισόβια.
Νιώθω ότι υφίσταμαι έναν ρατσισμό, δεν είμαι ρατσίστρια
Δυστυχώς η Μυρτώ γεννήθηκε Ελληνίδα.
Αυτά που προσφέρουν στα προσφυγόπουλα να τα έδιναν και στο παιδί μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ