Έγκλημα της Σακελλαροπούλου: Δεν έβγαλε άχνα για τους ισχυρισμούς του σκοπιανού προέδρου περί «μακεδονικής» μειονότητας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άχνα για τους ισχυρισμούς του σκοπιανού περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα!
Είχαμε προειδοποιήσει ότι η κα Σακελλαροπούλου, μιας και έκανε το ολίσθημα να προσκαλέσει τον σκοπιανό πρόεδρο Πενταρόφσκι, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να του πει κατάμουτρα και το ότι δεν είναι ανεκτό για την Ελλάδα να μιλάνε οι σκοπιανοί για «μακεδονική» μειονότητα. Πράγμα που ο Πενταρόφσκι έπραξε πολλάκις τον τελευταίο καιρό, μολονότι γνώριζε ότι θα επισκεπτόταν, και μάλιστα «επισήμως», την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως είχαμε γράψει η ΠτΔ κα Σακελλαροπούλου όφειλε να του πει, τουλάχιστον, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη ρηματική διακοίνωση του Ζόραν Ζάεφ –την οποία είχε επιβάλλει ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας- δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» μειονότητα. Κι αυτό γιατί κατά τη ρηματική αυτή διακοίνωση όπου στην Συνθήκη των Πρεσπών γίνεται λόγος για «εθνότητα» (nationality) και αυτό ισοδυναμεί με «υπηκοότητα» (citizenship). Άρα η χρησιμοποίηση του όρου «μακεδονική» μειονότητα από τα Σκόπια παραβιάζει αυτομάτως και ευθέως, τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Η κα Σακελλαροπούλου όχι μόνο δεν έκανε νύξη περί αυτού αλλά ήταν «μέλι γάλα» με τον αδίστακτο Πενταρόφσκι, ο οποίος φυσικά «βρίσκει και τα κάνει». Τόνισε τη σημασία του «συμβολισμού» (!!) της πρώτης αυτήςεπίσημης επίσκεψης –ναι, αυτό που είχε αποφύγει ευθέως και με κάθε τρόπο ο Προκόπης Παυλόπουλος- για τις σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών!!!

Και το σπουδαιότερο: Η κα Σακελλαροπούλου «απένειμε εύσημα» στον Πενταρόφσκι λέγοντας ότι «αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας»!!! Βάφτισε λοιπόν η ΠτΔ «θετικά βήματα» τις αδιανόητες προκλήσεις του Πενταρόφκσι σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας!!! Και περιορίσθηκε να ψελλίσει: «Ωστόσο υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες»!!! Δίχως να μπει στον κόπο να πει, έστω, ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες.

Όμως γιατί να μας εκπλήσσει η στάση της κας Σακελλαροπούλου στο Μακεδονικό και στα άλλα εθνικά θέματα; Η πορεία της έχει δείξει πως δεν νοιάζεται γι΄ αυτά, όπως αποδεικνύει και η αφαίρεση της πλειονότητας των Εθνικών μας Συμβόλων από το γραφείο της. Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα παραμείνει.

Απλά η στάση αυτή της κας Σακελλαροπούλου δείχνει, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, γιατί την διάλεξε ως ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γιατί δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλου. Διότι Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος για τα εθνικά θέματα. Υποχωρήσεις δίχως τέλος, αφήνοντας Τούρκους, Σκοπιανούς και άλλους να δημιουργούν τετελεσμένα «δίχως τέλος» σε βάρος της Χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ