Το ΝΑΤΟ απέλασε οκτώ μέλη της ρωσικής αποστολής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής.

Όπως υποστήριξε το ΝΑΤΟ δικαιολογώντας την ενέργειά του, πρόκειται για αδήλωτους αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να έχει διαπιστευμένος στο ΝΑΤΟ σε δέκα. Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Έχουμε ενισχύσει την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο», ήταν η δήλωση αξιωματούχου της Συμμαχίας.

Με αντίποινα αναμένεται να απαντήσει η Μόσχα στην απόφαση του ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, Λεοντίν Σλούτσκι.

Τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι απαραίτητο η Ρωσία να ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο την απόφαση του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Λεονίντ Σλούτσκι δήλωσε: «Τέτοιες κινήσεις είναι αμοιβαίες στη διπλωματική πρακτική. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών θα προτείνει κατάλληλα μέτρα αντίδρασης, όχι απαραίτητα συμμετρικά».

Παράλληλα κατήγγειλε την τακτική που ακολουθεί η Δύση, επιμένοντας στη διπλωματική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και ανέφερε ότι η η κατάργηση της διαπίστευσης οκτώ υπαλλήλων της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟ θα μειώσει περαιτέρω το επίπεδο συνεργασίας.

«Προς το παρόν, όπως γνωρίζετε, η θέση του Ρώσου μόνιμου εκπροσώπου στις Βρυξέλλες είναι κενή. Η απέλαση των υπαλλήλων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην ανάπτυξη ενός διαλόγου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ