Έκρηξη οργής απο την κόρη του Μικη Θεοδωρακη: Δεν εχω λεφτά ούτε για το μνημόσυνο του πατέρα μου

Ξέσπασε απο την Αλεξανδρούπολη οπου βρέθηκε για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» η Μαργαρίτα Θεοδωρακη:

Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με το Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό.

Οσο αφορά όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες με τον Νίκο Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και της τότε οικιακή βοηθού έκανε λόγο για «δήθεν γιο» που εμφανίστηκε για να διεκδικήσει μερίδιο στην περιουσία του (παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται αυτόν τον ισχυρισμό) και χαρακτήρισε «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε μας» τα όσα έχουν διαδραματιστεί.

Παραλληλα εξέφρασε την αδυναμία της να παραβρεθεί στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του πατέρα της το οποίο θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο:
Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, αρχίσαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ