Γιώργος Κατρούγκαλος: Ανατροπή Δόγματος Εξωτερικής Πολιτικής – Ακόμη και σφαίρες αγοράσαμε πρώτη φορά εκτός της ΕΑΣ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Οπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ορθή επιλογή η στρατηγική προσέγγιση με την Γαλλία και ότι και ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, αλλά το ζητούμενο είναι αυτή η συμφωνία που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν προστατεύει πράγματι τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η συμφωνία δεν καλύπτει την επίθεση στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Οπως αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός, αν είχαμε την συμφωνία πέρυσι που το Oruc Reis αλώνιζε θα μπορούσαμε να την ενεργοποιήσουμε, λέγοντας ότι η απάντηση είναι αρνητική

Η Τουρκία προβαίνει σε αδιανόητες προκλήσεις, αλλά είναι αντίστοιχη και η κυβερνητική συμπεριφορά, είπε ο πρώην ΥΠΕΞ, θυμίζοντας ότι Γαλλικό πλοίο κατά τις έρευνες για τον East Med στην ΑΟΖ Ελλάδα – Αιγύπτου αλλά η κυβέρνηση απάντησε ότι είναι πρόβλημα της Γαλλίας και το ίδιο έγινε και πριν μερικές εβδομάδες στην Κρήτη, ίσως και κάτω από τα 6 ναυτικά μίλια, ή όπως το Oruc Reis που “το πήρε ο αέρας”.

Επίσης για το παρόν στην συμφωνία με την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, θύμισε ότι η άφησαν την Ρόδο εκτός. Ως προς τις Φρεγάτες, επισήμανε ότι η Ελληνική Βιομηχανία δεν κέρδισε κατασκευαστικό έργο, ενώ η κυβέρνηση έφερε τις προηγούμενες μέρες παραγγελία για σφαίρες που μέχρι σήμερα αγοράζαμε από τα ΕΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ