Αέρας κοπανιστός τα μέτρα κατα της ακρίβειας – Φύκια και μεταξωτές κορδέλες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστροφή στην δεκαετία του 80 των θα, θα, θα και των υποσχέσεων με παροχές που τελικά αφορουν ελάχιστους. Για άλλη μια φορά μεγάλα λόγια και υποσχέσεις σε μια Ελλάδα που φτωχοποιείται καθημερινά.

Τα Πετσομένα sites παίζουν υποσχέσεις  για παροχές και επιδοτήσεις που οταν τις δεις καταλαβαίνεις πως αφορουν τελικά ένα πολύ μικρό κομματι του πληθυσμού. Η καθημερινότητα τσακίζει την ελληνική οικογένεια με τους μισθούς να εξανεμίζονται μεσα σε λίγες μέρες.

2E2DEAFE D6C2 4FA0 AF74 A8802CA36999

Δεη, ΟΤΕ, κινητά, σουπερ μαρκετ, πετρέλαιο, κοινόχρηστα, φροντιστήρια, ασφάλεια αυυοκινητου, βενζίνη, πάνες για το μωρο, φάρμακα για τους ηλικιωμένους, τσιγαρα, χαρτζιλίκι για τα παιδιά, δοσεις για το ψυγείο, ενοίκιο, πιστωτικές και κάρτες. Έξοδα με φούντες.

Και τι κανει η κυβερνηση; Δίνει ξανά υποσχέσεις και ψίχουλα:

Το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης αυξάνει από τα 80 στα 100 ευρώ, ενώ το μέγιστο από τα 650 στα 700 ευρώ – Όσοι δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο θα έχουν 80 ευρώ στήριξη στην κιλοβατώρα
Πακέτο-«ασπίδα» απέναντι στις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας αλλά και στις ανατιμήσεις σε βασικά είδα πρώτης ανάγκης, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η επιδότηση σε ρεύμα και θέρμανση διπλασιάζεται.

Επιγραμματικά τα νέα δεδομένα θα αφορούν σε:

Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους. Το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης υπολογίζεται σε 326 εκατ. ευρώ
Ενισχύεται το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης. Το επίδομα αυξάνει 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα
Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ. Αναμένεται να ενισχυθούν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Το κόστος είναι 168 εκατ. ευρώ
Τα μέτρα στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ενεργειακή κρίση και ευρωπαϊκή η οποία όμως θα είναι παροδική αλλά οξεία. Τόνισε ακόμα ότι η κρίση αυτή δημιουργεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά και πως είναι μια πρόκληση για την Ελλάδα και επιβάλλει δράση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτά ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Υπερδιπλασιάζονται τα κεφάλαια στο Ταμείο που έχει συσταθεί από τα 150 στα 400 εκατ.
Η κρατική στήριξη ανεβαίνει στα 60 ευρώ η μεγαβατώρα από τα 30 ευρώ προηγουμένως και αυτό σημαίνει ότι η στήριξη της κυβέρνησης είναι 18 ευρώ το μήνα για νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες
Για όσους δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο θα έχουν 80 ευρώ στήριξη στην κιλοβατώρα ώστε να μην επιβαρυνθούν καθόλου
Για το φυσικό αέριο ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας προωθείται μια έκπτωση τουλάχιστον 15%.

Τι ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων
Η βάση υπολογισμού αυξάνει από τα 220 στα 300 ευρώ. Είναι το ποσό που πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες που δίνει συντελεστή από 0,12 έως 1,62
Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% αντί για 10%
Το ελάχιστο επίδομα αυξάνει από τα 80 στα 100 ευρώ
Το μέγιστο επίδομα αυξάνει από τα 650 στα 700 ευρώ
Λίγη ώρα πριν γίνουν οι ανακοινώσεις ο κ. Κώστας Σκρέκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέο πακέτο ενίσχυσης, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε μισό δισ. ευρώ. Όπως τόνισε με τα μέτρα αυτά θα καλυφθούν οι βασικές ενεργειακές ανάγκες στα νοικοκυριά, επισημαίνοντας ότι 8 στα 10 νοικοκυριά θα δουν αύξηση που δεν θα ξεπερνά τα 2–3 ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στις διεθνείς αγορές είναι πέρα από κάθε λογική και ειδικά με την τιμή του φυσικού αερίου, όπου από τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα φτάνει τα 100 ευρώ, δηλαδή πενταπλασιάστηκε και πρόσθεσε πως ο καταναλωτής δεν θα μείνει απροστάτευτος: «στο λογαριασμό του θα δει μια μηνιαία επιδότηση από το κράτος που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, που είναι στα 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό, αλλά και μια επιπλέον έκπτωση από τη ΔΕΗ και άλλους ιδιώτες παρόχους, ώστε κάποιος που έχει κατανάλωση που φτάνει τις 600 κιλοβατώρες το μήνα, επί της ουσίας να δει μια αύξηση που δεν θα είναι πάνω από 2 με 3 ευρώ το μήνα» εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ