Βόλος: Κρατούσαν τον γιο τους σε μία παράγκα, δεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας 55χρονος Ρομά που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Βόλο, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα, δεμένος με μια αλυσίδα 15 μέτρα.

Χθες το πρωί, οι ηλικιωμένοι γονείς του κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας χρειάζεται βοήθεια. Συγκεκριμένα, η μητέρα του ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και εξήγησε πως ο γιος τους διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο 55χρονος χρειάζεται βοήθεια. Ο κατηγορούμενος πατέρας του, κατέθεσε ότι τον κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους, με αλυσίδα.

«Η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, σημείωσε πως οι γονείς επεσήμαναν ότι ο γιος τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους. Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Από την πλευρά τους, ο γαμπρός και ο ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι φροντίζουν τον 55χρονο, όμως, έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε πριν ενάμιση χρόνο, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς του θύματος σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων. Μετά την καταδικαστική απόφαση οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ