Στο απόλυτο σκοτάδι ο Λίβανος, αλλά ουδείς ασχολείται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικη η κατάσταση στο Λίβανο οπου δυο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της χώρας αναγκάστηκαν να κλείσουν το Σάββατο λόγω έλλειψης καυσίμων, αφήνοντας τη χώρα που ήδη πλήττεται από την κρίση, στο απόλυτο σκοτάδι.

Το λιβανέζικο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησε εντελώς σήμερα το μεσημέρι και είναι απίθανο να λειτουργήσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ενδεχομένως και για αρκετές ημέρες.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα πετρελαίου του στρατού, ώστε οι μονάδες παραγωγής ενέργειας να μπορέσουν να επαναλάβουν προσωρινά τη λειτουργία τους, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα συμβεί σύντομα.

Οι πληγέντες σταθμοί παραγωγής ενέργειας Ντέιρ Αμάρ και Ζαχράνι παρείχαν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου, σύμφωνα με την λιβανέζικη εταιρεία ηλεκτρισμού, Electricité Du Liban.

Οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς καύσιμα επειδή η κυβέρνηση δεν είχε αποθέματα συναλλάγματος για να πληρώσει ξένους προμηθευτές ενέργειας! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και φυσικό αέριο αρνήθηκαν να προσδεθούν στον Λίβανο έως ότου οι πληρωμές για τις παραδόσεις τους γίνουν σε δολάρια ΗΠΑ.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές πάντως που μετά την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, μιλούν για έναν υβριδικό, αόρατο πόλεμο με στόχο τον Λίβανο. Μιλάμε για μία χώρα στην γειτονιά μας, η οποία έχει μετατραπεί σε κόλαση και ουδείς ασχολείται…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ