Βιβλική καταστροφή στη Βόρεια Ευβοια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντριμια και ερείπια μετά την κακοκαιρία στη Βόρεια Εύβοια οπου ποτάμια υπερχείλισαν, σπίτια πλημμύρισαν και οι κάτοικοι ζουν ώρες αγωνίας δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε αρκετά σημεία του νομού το οδικό δίκτυο παραμένει κλειστό, ενώ σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει νερό καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν και το δίκτυο ύδρευσης.  

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει κατολισθήσεις στο χωριό του Αχλαδίου.

«Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένη από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο. Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Εχουν πληγεί οι δύο πυρόπληκτοι δήμοι, από την παραλία Ψαροπουλίου, μέχρι την παραλία της Αγίας Άννας. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, υπάρχουν κατεστραμμένες οδοί κοντά σε ρέματα παρότι είχαν γίνει ετκενείς καθαρισμοί. Οι ζημιές προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις διάρκειας 1- 2 ωρών και είναι προάγγελος του τι θα επακολουθήσει το χειμώνα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ακόμη δεν έχουν χρηματοδοτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ