Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, έπρεπε να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικώς με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας (ταυτόχρονα με παραγγελία οπλικών) πάλι οι πολιτικοί μας, μας διαίρεσαν ανάλογα. Αυτό προκύπτει από τον κάθε μη κομματικό που θα σταθεί να σημασιολογήσει το τι συνυπογράψαμε με τήν Γαλλία ταυτόχρονα με την παραγγελία πολεμικών σκαφών.

Αρχής γενομένης από τον Συριζα ένα κόμμα που με την καταψήφιση της συμφωνίας,λόγω ως ανέφερε ο Τσίπρας, διαφωνίας του ως προς την αμοιβαιότητα στρατιωτικής συνδρομής εφ´οσον τούτο αιτηθεί. Θα έπρεπε να γνωρίζει, ο συμπαθής στό λαό Τσίπρας, ότι όλες αυτού του αμυντικού πλαισίου διμερείς συμφωνίες έτσι συντάσσονται, γιατί έτσι πρέπει αφου είναι διακρατικές, τουτέστιν κανένα εκ των δύο μερών δέν είναι Γιβραλτάρ ή κάτι παρόμοιο.
Υπεγράφη μεταξύ ισοτίμων.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ ώφειλε νά υπερψηφίσει τήν συμφωνία έστω και διατυπώνοντας τις παρατηρήσεις / αντιρρήσεις που διετύπωσε, να υπάρχουν στα πρακτικά,γιά να τα διαβάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, και όχι υποτιμώντας τήν ισχύ, και την προσωπικότητα της χώρας του.

Αυτή λοιπόν τήν συμφωνία έπρεπε αν όχι να υπερψηφίσει, τουλάχιστον να αντιπαρέλθει με αποχή το ΚΚΕ, διότι και μόνον το ότι δείξαμε στον κόσμο,δια της τεθλασμένης, ότι δεν μας αρκεί η Νατοϊκή συμμαχία, αφού δεν μας καλύπτει, και προχωρούμε διευρύνοντας την αμυντική μας «ομπρέλα» με χώρα του ΝΑΤΟ, παράλληλα με το ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας έτσι τον παραμερισμό μελλοντικού Κίσσινγκερ που τόσο πολύ σθεναρά το ΚΚΕ μάχεται αγωνιζόμενο, εφ´ οσον ξαναβρεθεί μπροστά μας.

Το αυτό ισχύει και για τον Βαρουφάκη. Το Εθνικό Κοινοβούλιο είναι για να μέλλεται τήν ασφάλεια ΟΛΟΥ του λαού και όχι τα του οίκου ενός εκάστου. Της ΝΔ σαφέστατα περιλαμβανομένης. Πέρασε ένας τέτοιος από τήν Εθνική Αντιπροσωπία, που σήμερα είναι έξω από τήν Βουλή. Όμως πέρασε. Ας τον βλέπαμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ