Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών Τώρα: Μαζική η Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου του Υπουργείου Παιδείας (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: 24ωρη απεργία – αντίδραση στη διαδικασία της αξιολόγησης αλλά και γενικότερα στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ΠαιδείαςΣυλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η νέα προσφυγή του υπoυργείου Παιδείας για την σημερινή απεργία τους, εκπαιδευτικοί από πολλές περιοχές της Αττικής.

Το υπουργείο Παιδείας έχει κατάθεση αντέφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε μεν παράνομη την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Οι διδασκαλικές ομοσπονδίες κατέφυγαν στο εφετείο πρώτες, ωστόσο το υπουργείο απάντησε με νέα προσφυγή ώστε να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό η απόφαση.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

Στη συγκέντρωση δεν καλούν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό, δρόμοι της Αθήνας γύρω από το Εφετείο έχουν κλείσει, όπως και η λεωφόρος Αλεξάνδρας που γίνεται η συγκέντρωση.

Βίντεο  

 

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: «Η ποινικοποίηση των αγώνων σταθερή επιλογή της κυβέρνησης»

Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τονιζόταν πως «αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ