Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στα χέρια, σε κλίμα συγκίνησης ο Αλέξης Τσιπρας αποχαιρέτησε τον Τάσο Κουρακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήθος κοσμου αποχαιρετησε τον Τάσο Κουρακη στην πολιτική του κηδεια την Δευτέρα στη Θερμή Θεσσαλονίκης. Εκει οι συγκεντρωμένοι είπαν το τελευταίο αντίο στον πατέρα, φίλο, σύντροφο, παιδαγωγό, δάσκαλο, ποιητή , μα πάνω από όλα τον άνθρωπο Τάσο Κουράκη.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα δεξιώσεων, απέναντι από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Πυλαία, ο γιος του Στέλιος, πρώτος από την οικογένεια, στον επικήδειο που απηύθυνε, μίλησε γεμάτος περηφάνια και συγκίνηση για τους αγώνες που έδωσε:

Ήταν ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια και λάμψη. Είχε μια θετικότητα, μια δημιουργική σκέψη και ένα πάθος που συναρπάζει και διεγείρει. Τα ιδανικά του, για τα οποία πάλευε μια ζωή, ξεπερνούσαν το ανάστημα του. Στόχευαν στο πανανθρώπινο, στο Δίκαιο.

Συγκινημένος, αποχαιρέτησε τον Τάσο Κουρακη και ο Αλέξης Τσίπρας:

Τα λόγια που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν του ταιριάζουν… Ο Τάσος θα έλεγα ότι ήταν κατ` επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός. Αυτός ήταν. Η συνήθης σε πολιτικά πρόσωπα έπαρση, του ήταν ξένη. Η προσπάθεια να ξεχωρίζει από τους άλλους, επιδεικνύοντας προσόντα και γνώσεις , του ήταν ξένη. Η προσωπική προβολή, εις βάρος της συλλογικής προσπάθειας, του ήταν ξένη. Μιλούσε, δρούσε, όχι για να ξεχωρίσει από τον κόσμο, αλλά για να σμίξει με τον κόσμο.

Αγαπημένε μας σύντροφε, σήμερα σε αποχαιρετούμε με συγκίνηση, με θλίψη αλλά και με μια σπίθα χαράς, γιατί είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε. Με μια σπίθα χαράς που βαδίσαμε μαζί χέρι, χέρι στους δύσκολους δρόμους της ανατροπής και της προόδου. Που γνωρίσαμε το θάρρος, πίσω από την ευγένεια, στη μάχη ζωής που έδινες τόσα χρόνια…

Μάλιστα ο Αλέξης Τσιπρας απήγγειλε ως τελευταία λόγια, λίγους στίχους του εκλιπόντα:

Μόνο μη με καταναλώσετε.
παρακαλώ σεβαστείτε με
Δοκιμάστε με κι΄ αφήστε με
στην άκρη
Ίσως στα παιδιά σας
να έχω καλύτερη τύχη.

Ενώ ολοκλήρωσε τον λογο του ως εξής:

ΝΑ είσαι ήσυχος σύντροφε μας. Θα σε σεβαστούμε όχι σαν μνημείο, αλλά σαν μια διαρκώς ζωντανή παρουσία στις καρδιές μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα γενναίο, σεμνό, ευαίσθητο, ωραίο στην αφοσίωση σου, συμμαχητή και σύντροφο μας. Καλό σου ταξίδι σύντροφε Τάσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ