Εργαζόμενοι στη Ζάκυνθο πήγαν να πληρωθούν τα μεροκάματα τους και τους περίμεναν μπράβοι με σηκωμένα μανίκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες καταγγελίες εποχιακών εργαζομένων στο νησί της Ζακύνθου που αντί να λάβουν την αμοιβή τους για την εργασία τους σε επιχειρήσεις εστίασης και μπαρ, εισπράτουν  απειλές και απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν στην αρχική πρόταση που τους έγινε να λαμβάνουν νόμιμα τον βασικό μισθό των 600 ευρώ ο οποίος καταθέτεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ στη συνέχεια όπως τους υποσχέθηκαν, θα λάμβαναν «μαύρα» τα χρήματα για όλες τις υπερωρίες και την 7ημερη εργασία τους, κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να συντηρηθούν τους μήνες αυτούς με τον μισθό που είχαν υπογράψει ότι θα λαμβάνουν (σ.σ. δεν τους προσφέρθηκε στέγη ή φαγητό), με τον εργοδότη τους να τους διαβεβαιώνει ότι θα λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα στο «χέρι».

Ωστόσο, όταν η σεζόν έληξε, ζήτησαν από τον επιχειρηματία να λάβουν το υπόλοιπο ποσό που είχε συμφωνηθεί εξ αρχής ότι θα πληρωθούν για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς χωρίς ρεπό. Ο ίδιος τους περίμενε συνοδευόμενος από μπράβους και τους δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εντάξει, τώρα δρόμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ