Ο σεισμός στην Κρήτη και η περιοχή των ερευνών του Nautical Geo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όντως, η περιοχή των ερευνών του γαλλικών συμφερόντων ερευνητικού Nautical Geo Συμπίπτει με το επίκεντρο του πρόσφατου μεγάλου σεισμού που ταρακούνησε την Κρήτη και προκάλεσε πολλές καταστροφές.

Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση τα δύο γεγονότα να συνδέονται μεταξύ τους, διότι το είδος των ερευνών που κάνει το γαλλικό ερευνητικό με την μαλτέζικη σημαία, δεν μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε σεισμική δόνηση.

15C75E7F 2B03 487E BA75 A211B813A1F2

Το ερευνητικό σκάφος δεν επεμβαίνει με κάποιον τρόπο στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής, αλλά καταγράφει λεπτομερώς το ανάγλυφο του, ώστε να προετοιμαστεί η τοποθέτηση τμημάτων του αγωγού East Med, ο οποίος είναι υποθαλάσσιος.

Στο παρελθόν έχουν ακουστεί πολλές παρόμοιες θεωρίες αναφορικά με την συσχέτιση σεισμών και ανθρώπινης δραστηριότητας, φτάνοντας ακόμα στο σημείο κάποιον να ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος με την χρήση ειδικής τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσει τεχνητούς σεισμούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει τεκμηριωθεί επίσημα.

Ειδικά όμως στην δική μας περίπτωση, μπορεί η σεισμική δόνηση να είχε επίκεντρο που συμπίπτει με την θαλάσσια περιοχή όπου έκανε έρευνες το Nautical Geo, αποκλείεται όμως να υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση των δύο γεγονότων. Πέραν φυσικά της γεωγραφικής.

Οι μόνες δονήσεις που προκλήθηκαν από την δραστηριότητα του ερευνητικού, είναι αυτές της τουρκικής απειλής, αφού για πρώτη φορά οι τούρκοι εισέβαλαν σε περιοχή αμιγώς ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με πολεμικά σκάφη, παρεμποδίζοντας δράση του κυρίαρχου ελληνικού κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ