Με νοητική στέρηση το 8χρονο αγγελούδι που βιάστηκε στην Ρόδο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοσο η μικρούλα, όσο και η μητέρα της, από την οποία αφαιρέθηκε η επιμέλεια, πάσχουν από νοητική στέρηση. Η ανατριχιαστική υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην οποία εμφανιζόταν το κοριτσάκι μέλος πολυμελούς οικογένειας ως θύμα βιασμού.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και μετέφεραν το παιδί για έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία και ακολούθως για προσωρινή φύλαξη και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από τη μητέρα και ανατέθηκε σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, λόγω της νοητικής στέρησης του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του. Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Η μητέρα φέρεται να έχει και αυτή νοητική στέρηση και μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου (ο σύζυγος της είναι ναυτικός), είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών είχαν αναλάβει οι παππούδες.

Μάλιστα χθες η γιαγιά της ήταν απαρηγόρητη. «Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, ποιος ήταν δεν ξέρω» είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ