Η Frontex δοκιμάζει αερόστατα στην Ελλάδα για επιτήρηση συνόρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο δοκιμών αερόστατου για θαλάσσια επιτήρηση στην Ελλάδα, μαζί με τις ελληνικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, τα αερόστατα περιπολούσαν 24/7 στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και στο νησί της Λήμνου, σε διάφορα υψόμετρα και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Η Frontex εξέτασε πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένων διελεύσεων συνόρων, την υποστήριξη επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Τα αερόστατα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, ηλεκτροοπτικές και θερμικές κάμερες, καθώς και δέκτες ραντάρ και αυτόματου συστήματος αναγνώρισης. Χρησιμοποιώντας δορυφορική επικοινωνία, η εικόνα της κατάστασης στη θάλασσα μπορεί να μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο στην Frontex και στις εθνικές αρχές, επιτρέποντας την άμεση αντίδραση.

Αυτή η τετράμηνη δοκιμή, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ακτοφυλακή και άλλες ελληνικές αρχές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη δοκιμή υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαίους παρόχους. Η Frontex αναπτύσσει σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνολογικές λύσεις για τον έλεγχο των συνόρων για την υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο οργανισμός συνεχίζει να δοκιμάζει μια ποικιλία τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων απρόσκοπτων συστημάτων διέλευσης συνόρων, προηγμένων πλατφορμών παρακολούθησης και αναζήτησης και διάσωσης, καθώς και αισθητήρες και τεχνολογίες για τη διακοπή εγκληματικών δραστηριοτήτων στα σύνορα της ΕΕ.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ