Συμφωνία με ΗΠΑ: Η εξοργιστική αναφορά που ανοίγει κερκόπορτα στους εχθρούς μας!

Μόνο ως εθνική ντροπή για την πατρίδα μας, μπορεί να χαρακτηριστούν οι πρόνοιες εντός του επίσημου πλαισίου της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Μία συμφωνία που υποτίθεται ότι θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και την εθνική μας ακεραιότητα έναντι της τουρκικής απειλής, αντί να αναφέρει την Τουρκία, ασχολείται με τις Πρέσπες, το δολοφονικό κράτος του Κοσσυφοπεδίου και την Αλβανία!

Δεν μιλάμε απλά για θεωρητικές αναφορές. Αντίθετα, ως απόρροια της συμφωνίας, η Ελλάδα υποχρεώνεται όχι μόνο να τηρήσει την συνθήκη των Πρεσπών, όχι μόνο να βοηθήσει άμεσα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, αλλά υποχρεώνεται να βοηθήσει και την Αλβανία να ενταχθεί στην Ευρωπαΐκή Ένωση, και το εξοργιστικότερό; Κρατηθείτε. Η Ελλάδα δεσμεύεται να βοηθήσει στην ευρωατλαντική προοπτική του Κοσσυφοπεδίου! Το οποίο αναφέρεται ρητά στην συμφωνία!

Με απλά λόγια, η Ελλάδα υποχρεούται να βοηθήσει τους εχθρούς της, ενώ στον αντίποδα δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στον κύριο εχθρό για τον οποίο υποτίθεται ότι γίνεται η συμφωνία. Την Τουρκία!

Η Ελλάδα δεσμεύεται να προωθήσει τάχιστα όχι μόνο την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κυρίως την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση!

Ακόμα πιο οικτρή για την εθνική μας αξιοπρέπεια είναι η αναφορά στο ψευδοκράτος του Κοσόβου, για το οποίο η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την ευρωατλαντική του προοπτική!

Με απλά λόγια, η Ελλάδα ανοίγει την κερκόπορτα για όλους τους ορκισμένους εχθρούς της. Την ώρα που άπαντες ανησυχούν για την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας, η οποία θα αποτελέσει φυσικά δορυφόρο της Τουρκίας, εμείς δεσμευόμαστε όχι απλώς για να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου η Αλβανία να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά να βοηθήσουμε και το Κοσσυφοπέδιο!

Το Κοσσυφοπέδιο στο οποίο συντελείται η εθνοκάθαρση του σερβικού στοιχείου! Η Αλβανία η οποία προσπαθεί να εξαφανίσει τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου! Και φυσικά τα Σκόπια, τα οποία όχι μόνο δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμα και σε κορυφαίο πολιτειακό επίπεδο, ανοίγουν θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, βάσει των ίδιων ανακοινώσεων, ερχόμαστε σε ευθεία σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα, αλλά απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στην Τουρκία.

Μάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καταλάβει ότι η κυρία απειλή προέρχεται από την Τουρκία και τους δορυφόρους της, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια. Ενώ αντίθετα χώρες όπως η Ρωσία και η Σερβία μόνο φιλικές μπορεί να θεωρηθούν.

Όσο καλόπιστος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το κατά πόσον όντως αυτή η συμφωνία θα είναι όντως αμυντική ή θα ανοίξει κερκόπορτα απέναντι στους πραγματικούς εθνικούς κινδύνους τους οποίους υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει.

Δείτε την επίμαχη αναφορά από το επίσημο έγγραφο και την μετάφραση:

16B1059B 4B56 465C A6E6 1965E5E6C641 8B065054 E1EF 4325 B3FA 4BBB4D16A22A

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τη σημασία της πλήρους, συνεπούς και καλόπιστης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν σθεναρά την ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου (!!!), και τονίζουν τη σημασία της επείγουσας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας σύμφωνα με τους καθορισμένους όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ