Αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την κατηγορία της παρεμπόδισης πλειστηριασμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Επιτροπή της Χριστιανικής Δημοκρατίας, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή της του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, χαιρέτισε την αθώωση του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη από την κατηγορία της παρεμπόδισης πλειστηριασμού και εξέφρασε τη στήριξή της για τους αγώνες υπέρ της προστασίας της 1ης κατοικίας:

Χαιρετίζουμε την αθώωση του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και των άλλων συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για την μεθοδευμένη απόπειρα του Συστήματος να ποινικοποιήσει τις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και των μικρών περιουσιών που βρίσκονται στοστόχαστροτου αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές.

Μεθόδευση που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με την ανάθεση του χειρισμού των υποθέσεων παρεμπόδισης πλειστηριασμών σε ειδικό κλάδο της Ασφάλειας «για την προστασία​του​δημοκρατικού​πολιτεύματος».​Η​σύνδεση​της​διεξαγωγής των πλειστηριασμών με τη «λειτουργία της Δημοκρατίας» προδίδει την αντίληψη των πλειστηριασμών ως υπέρτατων «ιεροπραξιών» του καθεστώτος της χρηματοκρατίας το οποίο επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ερήμην του στα χαρτιά κυρίαρχου ελληνικού λαού. Για τους λογιστές των Βρυξελλών, η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί σκάνδαλο και τα τραπεζικά ιδρύματα στην κεφαλαιοκρατία υπέχουν θέση ναού. Με δεδομένη την απελευθέρωση από 01/06/2021 του εκπλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας με το μητσοτακικό πτωχευτικό κώδικα, βλέπουμε ότι οι μόνο οι πολίτες υφίστανται πτώχευση με συνέπειες και μάλιστα ολέθριες, ενώ οι τοκιστές υπάγονται στο σχήμα του «σοσιαλισμού για τους πλουσίους».

Για μας, η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στον αγώνα κατά της μεθοδευμένης εξαθλίωσης των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, με τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής Ολιγαρχίας. Ο αγώνας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι και δικός μας αγώνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ