Διασυρμός! Υπουργοί της Ν.Δ. σε εκδήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσοι πίστευαν πως το βαρέλι έχει πάτο, κάνουν λάθος. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Ρστία, υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχουν σε εκδήλωση ιδρύματος που προεδρεύει ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Ναι μιλάμε για τον γνωστό Γιάννο Παπαντωνίου, που διαδέχτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην κυβέρνηση Σημίτη και ο οποίος είναι υπόδικος με βαρύτατα κακουργήματα.

Ο ίδιος μάλιστα έχει διαγραφεί εδώ και χρόνια ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ! Τον υιοθετεί όμως πρόθυμα το κόμμα Μητσοτάκη.

Και το ερώτημα είναι απλό. Τι συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος και ως υπουργός πρωταγωνίστησε στο τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου; Πως είναι δυνατόν υπουργοί της παράταξης του Κώστα Καραμανλή να συμμετέχουν με προφανή στόχο να ξεπλύνουν τον υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη; Πόσο πιο χαμηλά πια;

79959F47 6F62 4FE6 9C5F 2A1F49171819
Η αποκάλυψη της Εστίας

Τα «ανδραγαθήματα» του Γιάννου Παπαντωνίου

Θα χρειαζόταν ολόκληρες εκδόσεις για να περιγράφει η προσφορά του Γιάννου Παπαντωνίου στο έθνος και το λαό. Θα αρκεστούμε όμως να παραθέσουμε το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, που είναι αρκετά συμπυκνωμένο.

Η αρχή του νήματος για τον πρώην τσάρο της Οικονομίας και αργότερα υπουργό Εθνικής Αμυνας βρέθηκε το 2012, όταν στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε το όνομα της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, με λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει πως όλα τα χρήματα είναι νόμιμα. Γι’ αυτή την υπόθεση ο Γιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε πρωτόδικα για το πλημμέλημα της «ψευδούς υποβολής πόθεν έσχες» σε χρηματικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών, με το κόστος της εξαγοράς να είναι 10 ευρώ η μέρα (σύνολο 14.600 ευρώ). Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε.

Εν συνεχεία, οι έρευνες της Δικαιοσύνης επικεντρώθηκαν στην υπόθεση δωροδοκίας του πρώην υπουργού από τη γαλλική εταιρεία Thales Nederland B.V. για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με το 16σέλιδο παραπεμπτικό που συνοδεύει τον περίπου 900σέλιδο φάκελο ερευνών, κοινό αντικείμενο όλων των δικογραφιών είναι το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου S του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα σημαντικά στοιχεία έφτασαν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης μέσω δικαστικής συνδρομής από ελβετικές και κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται με πρόθεση, κατά παράβαση των καθηκόντων του, να ζήτησε και να έλαβε από τη γαλλική εταιρεία Thales Nederland B.V ποσό αξίας τουλάχιστον 2.835.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. Προφυλακίστηκε, μαζί με τη σύζυγό του, χθες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ