Νίκος Κογιουμτζής: Ακρίβεια πλήττει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις – Χρειάζονται άμεσα μέτρα

Ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Νίκος Κογιουμτζής στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Για το πρόσθετο δύσκολο μέτωπο της ακρίβειας που πλήττει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ο κ. Κογιουμτσής υπογράμμισε τόσο το αυξημένο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, όσο και τη μείωση του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος των πολιτών που θα έχει άμεση επίπτωση και στους τζίρους των καταστημάτων.

Το Ε.Ε.Α., όπως ανέφερε ο κ. Κογιουμτσής, έχει προτείνει μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, από το 13% στο 6%, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και τον καφέ, καθώς και επέκταση της επιδότησης των τιμολογίων ρεύματος και για τους καταναλωτές μεσαίας τάξης, μεταξύ των οποίων οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκανε, επίσης, αναφορά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα την περιοχή του Μοναστηρακίου, λόγω της κακοκαιρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ