Ο κύβος ερρίφθη για την υποψηφιότητα Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ – Όλο το παρασκήνιο της απόφασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κύβος ερρίφθη. Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρείται βέβαιη πλέον από πολλούς η ‘κάθοδος’ του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντως, να κρατά τυπικά, κλειστά ακόμα τα χαρτιά του.

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως στο παρασκήνιο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει με σειρά στελεχών, κάποια εκ των οποίων εμφανίζονται βέβαια για την υποψηφιότητά του.

Έτσι, μένει να αποφασιστεί η μέρα, η ώρα και ο τρόπος με τον οποίο θα κάνει ανακοινώσεις ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς επίσης και η παρουσίαση των υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητάς του, ο χρόνος για την οποία αυτή την φορά λήγει μαζί με την προθεσμία δήλωσης υποψηφιότητας, στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης.

Όλα δείχνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα επιλέξει να συλλέξει υπογραφές από το Σώμα της ΚΠΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, και προκειμένου να συλλέξει 5000 υπογραφές μελών του κόμματος, θεωρείται ότι θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες και στενοί πολιτικοί φίλοι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε «δημιουργική αναταραχή», όπως την χαρακτήριζε εις εξ αυτών χθες, αναμένοντας τις ανακοινώσεις Παπανδρέου. Οι τελευταίες δεν αναμένονται πριν από αύριο το απόγευμα, οπότε και επιστρέφει από προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι από αυτούς που τον γνωρίζουν καλά, που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξαντλήσει και το τελευταίο χρονικό περιθώριο που του δίνεται.

Την ίδια ώρα, από το ‘παιχνίδι’ επιμένουν να μην αποχωρούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, με μόνο εκ των οποίων να έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να βγει από την κούρσα ‘εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα’, τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Αντίθετα, βέβαιο θεωρείται ότι υπό καμία συνθήκη δεν θα υπαναχωρήσουν από την υποψηφιότητά τους ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στη συνομιλία του μάλιστα με τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρώτος χθες, έκανε λόγο για ανανέωση που αποτελεί πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, καθώς και βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση του χώρου. Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν συνομίλησε παρά για τρία λεπτά το βράδυ του Σαββάτου τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό, με τον τελευταίο να του λέει πως θα τον καλέσει την επομένη μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που δεν έγινε ποτέ, πιθανότατα διότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε από τότε τις προθέσεις του και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η επιλογή να μην είναι υποψήφιος.

Ανένδοτος πάντως, φέρεται ως αυτή την ώρα και ο Χάρης Καστανίδης, παρά την μακρόχρονη πολιτική φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι τελικά υποψήφιος, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός. Αποφασισμένος να μείνει στην κούρσα, εμφανίζεται ως αυτή την ώρα και ο Παύλος Γερουλάνος, που συνεχίζει την συλλογή υπογραφών. Αντιστοίχως, ότι η δική του υποψηφιότητα εκφράζει τη γενιά του και τη διαγενεακή ενότητα της παράταξης, υποστηρίζει ο Παύλος Χρηστίδης, που επίσης προς το παρόν δείχνει να μην υποχωρεί. «Δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται», έλεγε χθες σε συνομιλητές του, «δεν είμαστε πια στο 2004»…

https://exofitsio.blogspot.com/2021/10/t_0764677026.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ