Στα άκρα η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας! Εισβολή τώρα σε σπίτι Ρώσου ολιγάρχη

Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου!
Στα άκρα πλέον οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το FBI έχει εισβάλει στο σπίτι ενός από τους πλουσιότερους ρώσους επιχειρηματίες, στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντεριπάσκα ήταν μεταξύ των 20 Ρώσων ολιγαρχών και αξιωματούχων που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2018.

Οι πράκτορες του FBI εισέβαλαν πριν από λίγο στο σπίτι του Ρώσου ολιγάρχου Όλεγκ Ντεριπάσκα στην Ουάσινγκτον, όπως επιβεβαίωσε και το NBC News.

Ο λόγος που οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών εισέβαλαν στο σπίτι του Ρώσου επιχειρηματία ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η έφοδος γίνεται στα πλαίσια «επιβολής του νόμου».

Ο Ντεριπάσκα είναι δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου με στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Γι’ αυτό και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των ΗΠΑ και το επιβλήθηκαν προσωπικά κυρώσεις.

Σε δελτίο τύπου που ανακοίνωνε τότε τις κυρώσεις, αναφέρεται ότι ο Ντεριπάσκα ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος και κατηγορείται για «απειλή της ζωής των επιχειρηματικών αντιπάλων, παράνομη παρακολούθηση κυβερνητικού αξιωματούχου και συμμετοχή σε εκβιασμούς».

Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατήγγειλε τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις προσφεύγοντας στην αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ