Σκληρή προειδοποίηση του Προδρόμου Εμφιετζόγλου στο Γιώργο Γεραπετρίτη

Με ένα άρθρο – καταπέλτη στην εφημερίδα Δημοκρατία που κυκλοφορεί σήμερα, ο πρόεδρος του ομίλου της Μηχανικής, ευπατρίδης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, απευθύνει μία αυστηρή προειδοποίηση στον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.
Ο κύριος Εμφιετζόγλου, παραθέτει το γεγονός ότι ο υπουργός επικρατείας συνεχίζει να λειτουργεί το δικηγορικό του γραφείου, του υπενθυμίζει το πάθημα του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το όνομα του οποίου φιγουράρει στα Pandora Papers, ακριβώς λόγω του δικηγορικού του γραφείου.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Προδρόμου Εμφιετζόγλου

Ο ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ


Ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης είναι πράγματι ιδιαίτερα πολυπράγμων. Αρχικά, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με την πανδημία -όπου ασχολήθηκαν όλοι οι γνώστες και μη-, αργότερα με σοβαρά εθνικά θέματα, όπως τα χωρικά ύδατα και η ΑΟΖ, όπου διατύπωσε και την περί 6 ν.μ. άποψη που παράφρασαν οι Τούρκοι προς τέρψιν των, στη συνέχεια με θέματα Εθνικής Αμυνας και διάφορα άλλα θέματα.

Διαβάσαμε ακόμη ότι θα επιθυμούσε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών σε τυχόν ανασχηματισμό. Βέβαια, υπουργός Εξωτερικών είναι ο κ. Δένδιας, καθ’ όλα άξιος, άρα προφανώς, όπως εθεώρησε και ο πρωθυπουργός, ουδείς λόγος υπήρχε αντικατάστασής του.

Βέβαια, είναι εξαίρετος καθηγητής και το δικηγορικό του γραφείο είναι πολύ γνωστό και εμπεριστατωμένο. Τελευταία δε ανεγράφη στον Τύπο η επιθυμία του να αναλάβει θέση Νο 2 στην κυβέρνηση.

Ενθυμούμαι τη ρήση του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η πολιτική είναι υπηρεσία στην πατρίδα και όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν πρέπει να αφοσιωθούν σ’ αυτήν και να αφήσουν επαγγέλματα, καθηγητηλίκια και παλιές προσωπικές σχέσεις».

Επειδή πολλοί δεν ακολουθούν τον δύσκολο δρόμο που όρισε ο Εθνάρχης, θέλω να υπενθυμίσω ότι μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Αλλωστε, πρόσφατη είναι η περίπτωση του Προέδρου Αναστασιάδη με το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.

Λοιπόν, θα συμβούλευα τον κ. Γεραπετρίτη: προσήλωση, ολιγότερη πολυπραγμοσύνη και ταπεινότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ