Βουλευτής ΝΔ ζητά να καταργηθεί το δώρο Κεραμέως στα κολέγια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο αναφορές έχει καταθέσει στην υπουργό Παιδείας ο Γιώργος Καρασμάνης, αναδεικνύοντας το αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών για την «άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 για τα κολέγια» και ζητώντας απάντηση για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης εξαιτίας της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους απόφοιτους των κολεγίων.

«Επανακαταθέτω σαν αναφορά το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης» σημειώνει ο βουλευτής Πέλλης με τη ΝΔ και προσθέτει πως έμεινε αναπάντητη η προηγούμενη αναφορά που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2021 για το συγκεκριμένο θέμα. «Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής»καταλήγει με νόημα.

Με την επανακατάθεση της αναφοράς, ο κ. Καρασμάνης παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση κατά της τροπολογίας που είχε καταθέσει -στην κυριολεξία- νύχτα η Νίκη Κεραμέως τον Δεκέμβριο του 2020, εξισώνοντας τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Το οξύμωρο είναι πως ο βουλευτής της πλειοψηφίας είχε υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλάζοντας -κατά τα φαινόμενα- στάση λόγω των συνεπειών που επέφερε η εφαρμογής της.

«Τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών επισημαίνει στην επιστολή του -η οποία μεταξύ άλλων έχει αποσταλεί και στον πρωθυπουργό- ότι «η αιφνιδιαστική τροπολογία» της κ. Κεραμέως «υποβιβάζει την Ανώτατη Εκπαίδευση», καθώς τα πτυχία κολεγίων και ΑΕΙ «δεν είναι ισότιμα». Ο Πανελλήνιος Σύλλογος χαρακτηρίζει «ελληνική εφεύρεση» την σχετική διάταξη και υπογραμμίζει πως «επειδή οι ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα τα επαγγέλματα υγείας, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία». Στον επίλογο της επιστολής, η πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου, Κυριακή Κεραμιώτου και Παναγιώτης Μπούρος αντίστοιχα, αιτούνται διαδικτυακή συνάντηση για να ενημερώσουν αναφορικά με τις ανησυχίες τους, τις θέσεις και το αίτημα απόσυρσης της εν λόγω διάταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ