Η Κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι η τεθλασμένη γραμμή είναι συντομοτέρα της ευθείας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Είναι ανατριχιαστικό να ακούς καταξιωμένη Ελληνίδα δημοσιογράφο που εργάζεται στην Αμερική, να λέει ότι στην Ελλάδα η δημοκρατία κλαίει. Κλαίει γιατί την περιορίζουν, την φυλακίζουν, την φιμώνουν και την βιάζουν αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που έχουν καθήκον και χρέος να την προστατέψουν γίνονται συνεργοί και συνένοχοι.

Οι αληθινοί δημοσιογράφοι που έφυγαν από την ζωή, αν μπορούσαν να ακούσουν όλους αυτούς σήμερα θα αισθάνονταν ντροπή και απέχθεια για το επάγγελμα που υπηρέτησαν και τίμησαν. O Βλάσσης Γαβριηλίδης (ο αποκαλούμενος και πατέρας της δημοσιογραφίας) πέθανε το 1920 πάμπτωχος στα γραφεία της εφημερίδος του. Να τι έγραψε ο ποιητής Γ. Στρατήγης,: «Πενήντα χρόνια κράτησες- σαν δόρυ τη γραφίδα- που όλοι δεν την αγόραζαν- της γης οι θησαυροί-κι’ απέθανες μόνο μ’ αυτή- σαν ήρωας στην ασπίδα».
Όταν βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική θέση, αν και του προσφέρθηκε οικονομική βοήθεια δεν την δέχτηκε για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της γνώμης της εφημερίδας του. Σήμερα η οικονομική βοήθεια λέγεται λίστα Πέτσα αλλά θα πρέπει να φορούν πέτσινο φίμωτρο στις «κακές» ειδήσεις που βλάπτουν την κυβέρνηση!
Η δημοκρατία σήμερα πιέζεται τόσο ασφυκτικά που μόλις και μετά βίας ανασαίνει.
Η κοινωνία τρομοκρατημένη από τους «ειδικούς» και διαιρεμένη από τους κυβερνητικούς.
Η Ελευθερία σε αναστολή, σε απομόνωση και σιωπή, και η κυβέρνηση σε ρόλο δικαστή εγκρίνει άδεια εξόδου όποτε θέλει και σε όποιους θέλει.

Ελευθερία με επίδειξη πιστοποιητικού και ταυτότητας! Πότε; Ποιος; Με ποια εντολή αναγκάζουν τον κάθε Έλληνα πολίτη να επιδεικνύει ιατρική πράξη και δελτίο ταυτότητας στον κάθε πορτιέρη, στο κάθε γκαρσόν, στον κάθε παρκαδόρο, στον κάθε καφετζή και εστιάτορα!

Κοντά σε αυτά τα δυστοπικά φαινόμενα ήρθε και το κύμα ακρίβειας για να ισοπεδώσει την ήδη γονατισμένη ελληνική κοινωνία. Άκρα του τάφου σιωπή στα μέσα. Όλη αυτήν την ακρίβεια θα την απορροφήσει ο Μωυσής. Και σαν Μωυσής έχει λύσεις για όλα. Θα βομβαρδίζουν οι ειδησεογράφοι ότι θα πέσει το μάννα εξ ουρανού!

Κανένας όμως από αυτούς που δηλώνουν απόλυτη υπακοή στον Μωυσή, δεν τον ρώτησαν και δεν αναρωτήθηκαν ποτέ. Από ποιο θεό πήρε τις εντολές και τι λένε αυτές οι καινούργιες εντολές για να οδηγήσει την κοινωνία στη νέα γη της επαγγελίας!

Είναι εντολή αυτό που είπε ο Θεοχάρης, βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος και πρώην υπουργός, μέσα στην βουλή των Ελλήνων ότι «οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη το νόμο. Κάνουν ότι θέλουν»!! Του ξέφυγε ή για κάποιον άλλο λόγο το είπε; Γιατί και έτερος κυβερνητικός, ο Κύρτσος, άρχισε τα τιτιβίσματα. Παγίδα η ωραιοποίηση της οικονομίας. Δημόσιο & ιδιωτικό χρέος ρεκόρ. Δημοσιονομικό έλλειμμα 10% του ΑΕΠ. Ασφαλιστικές δαπάνες ρεκόρ. Ενεργειακή ανατροπή. Πολλά καμπανάκια μαζί. Ο Άδωνης είπε «δεν μπορεί όλοι τα να τα έχουν όλα!!»
Ο Κ. Καραμανλής τα είπε πιο κομψά. Η Δημοκρατία τραυματίζεται όταν οι πολίτες αισθάνονται αδικημένοι. Οι δημοσιογράφοι όμως τα βλέπουν όλα θαυμάσια. Αφού και ο αρχιεπίσκοπος συμφωνεί με τον πρωθυπουργό, ίσως να του ξεφύγει και αντί να πει για τον θεό «και θαυμαστά τα έργα σου» να το πει για τον Μητσοτάκη!
«Ξέρετε δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πόρνη και στον δημοσιογράφο που «τα παίρνει» είναι το ίδιο και χειρότερο. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση η κυρία έχει το θάρρος να φορέσει «αυτό το κουστούμι» για τους δικούς της λόγους. Στην δεύτερη δεν υπάρχει καμία δικαιολογία». Αυτά δήλωσε η Αθηνά Κρικέλη δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Ν. Υόρκη.

Πως αντιδρά η κοινωνία σε όλα αυτά; Την απάντηση την δίνει αρχαίος τραγωδός.
«Η κοινωνία είναι θυμωμένη και μουρμουρίζει»! Γι’ αυτό και οι παρουσιαστές, σχολιαστές και ρεπόρτερ των συστημικών καναλιών, δείχνουν τους πολίτες να επιδεικνύουνε τα προσωπικά τους δεδομένα, σε άλλους πολίτες εργαζόμενους και να σχολιάζουν. «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»!
Ο ποιητής, όπως πάντα καυστικός και πύρινος έγραψε «όσοι αφήνονται να τους χρησιμοποιούν ως σκώληκες, δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται όταν τους τσαλαπατούν» .

Υ.Γ. Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το λαό, υπάρχει ελευθερία. Τόμας Τζέφερσον. Αμερικανός πρόεδρος 1801-1809.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ