Ξεκάθαρη πολεμική απειλή από την Τουρκία σε Κύπρο και Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, σε συνέντευξη Τύπου, δεν δίστασε να δηλώσει πως αν η Κύπρος προχωρήσει σε γεώτρηση, η Τουρκία θα απαντήσει!

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το δηλώνω ξεκάθαρα από εδώ. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε τέτοιες προκλήσεις», δήλωσε προκλητικά αποδεικνύοντας ποιες είναι οι προθέσεις της Άγκυρας.

Και συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο είπε: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος προβαίνουν σε ενέργειες για την αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής πλοίων συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Ως κυρίαρχο κράτος, η Τουρκία όταν έρθει η στιγμή μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τα δικαιώματά μας θα τα διεκδικούμε πάντα. Η Τουρκία μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματός της, όταν έρθει η στιγμή».

Ενώ λοιπόν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απειλεί και δεν το κρύβει, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Σεντάντ Ονάλ στο περιθώριο της Συνόδου Libya Stability Initiative, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη της Λιβύης.

20 λεπτά κράτησε η συνομιλία τους κάνοντας… ανασκόπηση στην πρόοδο της θετικής ατζέντας στα ελληνοτουρκικά! Έκλεισαν μάλιστα και νέα συνάντηση οι δυο υφυπουργού, δίνοντας ραντεβού μέσα στον Νοέμβριο στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ