Μαρία Ναυπλιώτου: Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών για το metoo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολαου, Ενώπιος Ενωπίω η Μαρία Ναυπλιωτου μεταξύ άλλων μίλησε και για τις καταγγελίες που αφορουν το #metoo:

Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στις δύο γυναίκες που το ξεκινήσαν τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα αλλά και σε όλες τις άλλες που ήρθαν μετά, γιατί σπάσανε πια αυτή τη σιωπή και φέρανε στο φως κρυμμένες αλήθειες. Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών και το βίαιο και το χυδαίο.

Εγώ είχα τύχη γιατί πάρα πολλές φορές παρότι και να έχεις έναν χαρακτήρα δυνατό,  ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες συμπεριφορές και αδυνατούμε να αντιδράσουμε και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Όλοι μας μπορεί να βρεθούμε σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις χυδαίες συμπεριφορές, υπάρχει ένας μηχανισμός άμυνας που μας παγώνει. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτές τις συμπεριφορές χρειάζονται πολύ χρόνο για να αρθρώσουν αυτό που έχει συμβεί. Αυτό που έχει συμβεί, πέρα από τα εγκλήματα και τις καταγγελίες είναι μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να καταλάβουν οι άνθρωποι τι μπορεί να συμβαίνει σε έναν άνθρωπο που βιώνει κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ