Ασπρόπυργος: Επεισόδια με Ρομά για το Πέραμα – Εκλεισαν την Αττική Οδό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Ρομά έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για το περιστατικό στο Πέραμα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος από αστυνομικά πυρά.

Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα.

Θανάσης Κατερινόπουλος για αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: «38 κάλυκες! Έλεος!»

Απειρία και αντιεπαγγελματισμός. Μπαίνουν στην ομάδα με ένα μήνα εκπαίδευση. Κινδυνεύουν πρώτα οι συνάδελφοι τους από αυτούς τους αστυνομικούς»

Πέραμα:
Ο 20χρονος που σκοτώθηκε καθόταν στο πίσω κάθισμα – Οδηγούσε ο 16χρονος που διέφυγε – Ο Κούγιας συνήγορος των αστυνομικών
Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι 7 αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη – Που προσανατολίζονται οι έρευνες (βίντεο)

Πέραμα Κατερινόπουλος: Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος αναλύει τα λάθη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τις εντολές του Κέντρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου, το Σάββατο τα ξημερώματα στο Πέραμα.

«38 κάλυκες! Έλεος! δεν έχεις απέναντί σου τρομοκράτες να σε σημαδεύουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί καταδιώκουν κλεμμένο αυτοκίνητο. Το καταδιώκουν και ενδεχομένως το εγκαταλείπουν. Αν η εντολή ήταν να σταματήσουν, αυτό είναι το πρώτο λάθος.

Το δεύτερο είναι οι πυροβολισμοί. Ό,τι επίθεση και να δέχτηκαν- που δεν υπήρχε όπλο- ήταν πολύ τραβηγμένο να πυροβολήσουν».

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, μιλά ξεκάθαρα για τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των αστυνομικών του φονικού περιστατικού στο Πέραμα το Σάββατο τα ξημερώματα:
«Δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και αντιεπαγγελματισμό.
Βέβαια, δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη γι αυτή την περιβόητη ομάδα ΔΙΑΣ. Είδαμε το τελευταίο εξάμηνο: προσέλαβαν κόσμο, τους εκπαίδευσαν ένα μήνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους οι εκπαιδευμένοι να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο από αυτούς παρά από τον κακοποιό».

Πυροβόλησαν και οι επτά. Κινδύνευαν όλοι; 

Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: όντως κινδύνευε η ζωή τους; και αν ναι, κινδύνευε η ζωή όλων; πυροβόλησαν όλοι; Απ ό,τι ακούσαμε από τη βαλλιστική, πυροβόλησαν και οι επτά!

«Κλειδί» η βαλλιστική εξέταση

Η έκθεση της βαλλιστικής πλέον αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι αστυνομικοί που έκαναν χρήση των όπλων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια και μετά την εξέτασή τους θα γίνει προσωποποίηση των κατηγοριών.

Οι κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών θα είναι διαφορετικές:

-Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
-Αυτός που τραυμάτισε τον 16χρονο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας
-Και όσοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητο θα κατηγορηθούν για παράβαση του νόμου περί όπλων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ