Φωφη Γεννηματα: Έφυγε μαχήτρια – Ηρωίδα ως την τελευταία στιγμή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάλεψε γενναία ως την τελευταία στιγμή. Έφυγε απο τη ζωη με το κεφάλι ψηλα.
Η Φωφη Γεννηματα ειναι πλέον στην γειτονιά των αγγέλων, φεύγοντας απο τη ζωη στα 56 της μόλις Χρονά.

Συγκλονισμένος ο πολιτικος κόσμος την αποχαιρετά με μηνύματα:

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

65C1EA33 B6D6 49AF 91D3 353585D05B68

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έγραψε σε μήνυμά του: «Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της».

2E09D476 880B 4E52 82D1 B58B413C9906
Η Φώφη Γεννηματά στην αποφοίτηση της κόρης της

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της».

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε με δήλωσή του τη Φώφη Γεννηματά:

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!»

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Λόγω της τραγικής απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Οικονόμου ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε στο twitter o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν έχω να πω κάτι. Ενημερώθηκε από τον Μανώλη Όθωνα, δεν έχω λόγια», δήλωσε συντετριμμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Mega.

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!», έγραψε στο Twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», έγραψε ο Χάρης Καστανίδης στο Twitter.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας. Σ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα», έγραψε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας» έγραψε στο Twitter o Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», γράφεο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Κώστας Μπακογιάννης: «Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ’ το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Η Πολιτική Κίνηση «Ανανεωτική Αριστερά» αποχαιρετά σήμερα με βαθιά θλίψη την Φώφη Γεννηματά.

«Συνδεθήκαμε μαζί της στον μεγάλο αγώνα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς από το 2015 μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και μετά το Κίνημα Αλλαγής. Μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες για τις ιδέες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Περπατήσαμε μαζί στους ίδιους δρόμους, στις ίδιες ανηφόρες. Είχαμε όμως πάνω από όλα την απόλυτη εμπιστοσύνη στις αξίες και στην προσωπική της στάση. Κι αυτό μάς γέμιζε αισιοδοξία για μία καλύτερη Ελλάδα, για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Η Γεννηματά θα είναι για πάντα μέσα στις καρδιές όλων των απλών προοδευτικών πολιτών, όλων εκείνων πού ονειρεύονται μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ