Η ασφάλεια Αττικής εξάρθρωσε την συμμορία που έδερνε ανήλικους και πουλούσε ναρκωτικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ασφάλεια Αττικής κατέγραψε μία μεγάλη επιτυχία με σημαντική κοινωνική διάσταση. Δέκα ανήλικοι και δύο ενήλικοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος παιδιών με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ παράλληλα διακινούσε ναρκωτικά και σε ανηλίκους. Η συμμορία χρησιμοποιούσε ρόπαλα, μαχαίρια αλλά και αεροβόλο πιστόλι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Κατασχέθηκαν μάλιστα δύο αυτοκίνητα καθώς και μοτοσυκλέτας που είχαν στην κατοχή τους, εκτός από τον οπλισμό που διέθεταν.

Σεσημασμένοι και επικίνδυνοι

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, Διέπραττε βάναυσες ληστείες εις βάρος ανηλίκων, φτάνοντας στο σημείο να τους παίρνει και τα ρούχα και να τους εξευτελίζει! Έκτός φυσικά από τους βάναυσους και επικίνδυνους ξυλοδαρμούς. Παράλληλα όμως, λήστευε και διανομείς καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι δράστες έκαναν εικονικές παραγγελίες και αιφνιδίαζαν τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, καθώς και το περιεχόμενο της παραγγελίας.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις ληστειών, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και 2 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα κοντά σε σχολικά συγκροτήματα στον Βύρωνα και την Καισαριανή.

Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ