Το εφετείο δικαίωσε Δημοκρατία – Παναγιώτη Λιάκο απέναντι στον Σημίτη! Η ΕΣΗΕΑ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι εύλογο διάστημα μια τριετία αν περιμένεις απάντηση από την συνδικαλιστική ένωσή σου για αίτημα στήριξης που της έχεις υποβάλει;

Η «δημοκρατία» δημοσίευσε χθες άρθρο για την δικαίωσή της αλλά και του υπογράφοντος σε υπόθεση αγωγής που υπέβαλε ο Κώστας Σημίτης εναντίον μας (για σατιρικό κείμενό μου, το οποίο θεώρησε ότι προσέβαλε την προσωπικότητά του) ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ, υπογραφή δήλωσης συγγνώμης και κοινοποίησή της τόσο προς τον ίδιο όσο και προς την ΕΣΗΕΑ, τοιχοκόλληση (!!!) της (καταδικαστικής όπως πίστευε) απόφασης σε όλα (!!!) τα δικαστικά καταστήματα των Αθηνών (αστικών, ποινικών και διοικητικών), με δημοσίευση της απόφασης αυτής στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΕΘΝΟΣ» με απειλή μάλιστα σε περίπτωση άρνησής μας χρηματικής

ποινής 50.000 ευρώ και προσωπικής κράτησης ενός έτους για κάθε έναν από τους υπεύθυνους της εφημερίδας.
Έπειτα από την κοινοποίηση της αγωγής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τον προσδιορισμό της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο ήταν να ζητήσω την αρωγή της ΕΣΗΕΑ. Απέστειλα, λοιπόν, στις 11 Οκτωβρίου 2018 email στην γραμματεία της Ένωσης Συντακτών, με κοινοποίηση στο προεδρείο και το ΔΣ. Μεταξύ άλλων ανέφερα και τα εξής:

«Ζητώ από την Ένωση την αρωγή της. Θα ήθελα η ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην σάτιρα, στην πολιτική κριτική και την ελευθερία της γνώμης – δικαιώματα από καιρό κατοχυρωμένα με πολυαίμακτους αγώνες του ελληνικού λαού αλλά και όλων των εθνών του κόσμου. Αιτούμαι επίσης κάθε άλλη βοήθεια θα ήθελε να προσφέρει η Ένωσή μας. Με εκτίμηση, Παναγιώτης Λιάκος, συντάκτης της εφημερίδος Δημοκρατία, τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ».

Όσο είδατε απάντηση και πρωτοβουλίες από το προεδρείο και το ΔΣ άλλο τόσο είδα κι εγώ. Η αξιότιμη κυρία πρόεδρος και το σεβαστό ΔΣ μπορούν μήπως να απαντήσουν έστω και τώρα ποιος θεωρούν ότι βρισκόταν στην σωστή πλευρά σε αυτή την υπόθεση; Η «δημοκρατία» και ο υπογράφων είχαν δίκιο ή ο Κώστας Σημίτης; Το Εφετείο αποφάνθηκε υπέρ της εφημερίδας και εμού, απορρίπτοντας την αγωγή Σημίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ