Μεθοδικά και χωρίς αντίσταση, πετάνε έξω την Ελλάδα από την ΕΕ

Η διοίκηση της εταιρείας εξαρτά τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας στον τηλεοπτικό αέρα από την εξεύρεση χρηματοδότη
Τεράστια θέμα έχει προκύψει από την απόφαση της διοίκησης του Euronews να υποβαθμίσει την Ελληνική Υπηρεσία του σε ιστοσελίδα! Μάλιστα έχει αποφασιστεί να κοπεί από το τέλος του χρόνου, ενώ μειώνει στο μισό και το προσωπικό της!

Η ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε, ενώ μετά την έντονη πίεσή της αλλά και τις αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της Ελληνικής Υπηρεσίας, η διοίκηση του ευρωπαϊκού καναλιού ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα για τουλάχιστον ακόμα 12 μήνες, αλλά μόνον ως αμιγώς web υπηρεσία.

Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρείας απορρίπτει την πιθανότητα συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελληνικής Υπηρεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως συνέβαινε έως σήμερα και εξαρτά τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας στον τηλεοπτικό αέρα από την εξεύρεση χρηματοδότη.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και τους επιτρόπους και τους ευρωβουλευτές των δύο χωρών, να εντείνουν τις προσπάθειές τους, εξαντλώντας όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να μη σιγήσει η Ελληνική φωνή του Euronews.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ