Εχθρική κίνηση προς την Ελλάδα από την Ουκρανία: Χρησιμοποίησε επίσημα τουρκικό Drone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτή την απόφαση της η Ουκρανία εντάχθηκε στην σφαίρα της τουρκικής στρατιωτικής επιρροής. Είναι πλέον μία χώρα εχθρική προς την Ελλάδα, αποτελώντας μάλιστα κίνδυνο στην ελληνική εθνική μειονότητα που ζει στην Ουκρανία. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν η Τουρκία εμπλέκεται στα εσωτερικά τρίτης χώρας, η οποία διαθέτει ελληνική μειονότητα.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε με επιτυχία πύραυλο από τουρκικό drone Bayraktar στο αυτονομημένο Donbass για πρώτη φορά, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει ένα πυροβόλο των αυτονομιστών να καταστρέφεται.

Θα πρέπει πλέον η Ελλάδα να αλλάξει άμεσα τακτική και να σταματήσει την άνευ όρων στήριξη της Ουκρανίας σε όλα τα επίπεδα. Στήριξη η οποία έχει κοστίσει στην χώρα μας δισεκατομμύρια λόγω της συμμετοχής μας στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας, που κατέστρεψε εκατοντάδες Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις.

Δεν μπορεί πλέον να προσυπογράφουμε αυτοκτονικές αποφάσεις, όταν μία χώρα καταστρατηγεί ακόμα και το εμπάργκο κατά της Τουρκίας στα θέματα των εξοπλισμών.

Η Ουκρανία αγόρασε τα πρώτα τουρκικά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 το 2019 και φέρεται να έχει αγοράσει περισσότερα από τότε. Το drone χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης, όταν πραγματοποίησε αναγνωριστική πτήση πάνω από το Donbass χωρίς όμως τότε να εκτοξεύσει κανέναν πύραυλο. Εάν επιβεβαιωθεί, η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της 26ης Οκτωβρίου θα είναι ένα νέο ορόσημο για τον ουκρανικό στρατό. Αποδεικνύοντας ότι η Ουκρανία γίνεται προτεκτοράτο της Τουρκίας, γεγονός που θα πρέπει να κάνει την χώρα μας να αλλάξει πλήρως την στάση της και κυρίως την άνευ όρων υποστήριξη που παρέχει στο Κίεβο.

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου:

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, το drone εκτόξευσε τον πύραυλο κοντά στο χωριό Granitnoye, κοντά στην πόλη της Μαριούπολης, ως απάντηση στον βομβαρδισμό που φέρεται να σκότωσε έναν Ουκρανό στρατιώτη.

Η σύγκρουση στο Ντονμπάς ξεκίνησε μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν του 2014, όταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε από βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους. Αυτό οδήγησε τελικά στις δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ (DNR) και του Λουχάνσκ (LNR) να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τη Ρωσία, την Ουκρανία ή κανένα κράτος του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι περιοχές βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Κρεμλίνου. Η Μόσχα όμως αρνείται κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία.

Επτά χρόνια αργότερα, ο πόλεμος είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τους αυτονομιστές από το DNR και το LNR να επιθυμούν να είναι ανεξάρτητα κράτη εκτός του ελέγχου του Κιέβου. Εάν το χτύπημα με το τουρκικό μη επανδρωμένο επιβεβαιωθεί, τότε θα έχουμε παραβίαση της εκεχειρίας του Μινσκ που αποφασίστηκε το 2014, λύνοντας τα χέρια του Πούτιν να ενισχύσει στρατιωτικά τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ