Ντροπιαστική η στάση της Κ. Σακελλαροπούλου μπροστά στη Μέρκελ: Καμία αναφορά στις αποζημιώσεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σημερινή ημέρα, είναι μία ημέρα ντροπής για την Ελλάδα. Μία ημέρα ντροπής διότι η πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έχει κατανοήσει ότι μπορεί να στρογγυλοκάθεται στο προεδρικό μέγαρο ελέω αδιαφανών ραντεβού και συστάσεων, το προεδρικό μέγαρο όμως υφίσταται, μαζί με την συγκεκριμένη θέση, λόγω του αίματος εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων στον αγώνα κατά της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Και πέρασε μόλις μία ημέρα από την μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ, της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων, της ναζιστικής θηριωδίες που έκαψε ολόκληρα χωριά και λήστεψε την πατρίδα.

Ελάχιστη υποχρέωση λοιπόν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ήταν η αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ειδικά τη σημερινή ημέρα. Ήταν υποχρέωση της να το κάνει, διότι πλέον δεν μιλάμε για έναν αγώνα απογόνων των δολοφονημένων, αλλά για μία επίσημη θέση της ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτή σφυρηλατήθηκε από τον προκάτοχό της Προκόπη Παυλόπουλο και την Βουλή των Ελλήνων.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου λοιπόν κατά την σημερινή της συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ όφειλε να επιμείνει στην εθνική γραμμή διεκδίκησης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και τις ρηματικές διακοινώσεις του Ιουνίου 2019 και του Ιανουαρίου 2020, θέτοντας στην Καγκελάριο της Γερμανίας ευθέως το ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Δεν το έπραξε και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν αξίζει την θέση και το αξίωμα που κατέχει.

Αντίθετα έκανε λόγο για το μνημόνιο το οποίο η ίδια επικύρωσε τόσο ως μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και ως πρόεδρος αυτού, με διαδοχικές αποφάσεις.

Γι’ αυτό προφανώς ενοχλούσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο οποίος κατά την συνάντηση του με την Καγκελάριο Μέρκελ, από την ίδια θέση, έθεσε ευθέως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου, χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις ως νομικώς ενεργές και τις απαιτήσεις της πατρίδας μας από τη Γερμανία ως δικαστικώς επιδιώξιμες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Και το σημερινό βίντεο θλίψης…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ