Κατέρρευσε το κατηγορητήριο κατά μελών του Ρουβίκωνα για την εκτέλεση του ναρκέμπορα Μουχάμαντ Άχμαντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κατηγορούμενοι, ηγετικά μέλη του Ρουβίκωνα στις απολογία τους για τη εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, διέλυσαν μία διαφαινόμενη σκευωρία απο σκοτεινά συμφέροντα, που οπωσδήποτε συνδέονται με την εμπορία θανάτου στα Εξάρχεια.

«Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι επειδή χαλάγαμε τις δουλειές των ναρκεμπόρων»!

Ενδεικτικό το γεγονός ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας αναίρεσε πλήρως την κατάθεση της, λέγοντας μάλιστα ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών – ή την στέρηση αυτών, καθότι τοξικομανής.

Αρνήθηκαν την κατηγορία της φυσικής και ηθικής αυτουργίας στην εκτέλεση 36χρονου Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, δύο στελέχη του Ρουβίκωνα, απολογούμενα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος», υποστήριξε ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός στην εκτέλεση του 36χρονου Mohamed Ahmed ή Χαμπίμπι τον Ιούνιο του 2016, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Όπως είπε, ο Ρουβίκωνας εξέθετε την Αστυνομία, «όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη».
Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Αναφερόμενος στο συγκατηγορούμενο του Νίκο Ματαράγκα που διώκεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, είπε:
«Επί ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν και πυροβόλησαν τον 36χρονο Αιγύπτιο. Η Αστυνομία συνδέει τον Ματαράγκα ως φυσικό αυτουργό και τον Καλαϊτζίδη ως ηθικό αυτουργό, καθώς είχε προηγηθεί επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του από το θύμα, δύο μήνες πριν από τον φόνο.
Στην απολογία του ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του 36χρονου, Ν. Ματαράγκας ανέφερε πως οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. «Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν», ισχυρίστηκε.

«Αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα. Θα πω ότι είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες», κατέληξε στην απολογία του.

Ας σημειωθεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία η βασική μάρτυρας κατηγορίας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία, αναφέροντας πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα ως διακινήτρια.
«Να μην βασιστείτε σε μένα. Εγώ δεν υπέδειξα κανέναν. Η αστυνομία μου έδειχνε φωτογραφίες ανθρώπων και με ρωτούσε αν τους έχω δει γενικά στα Εξάρχεια. Ήμουν άρρωστος άνθρωπος. Δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτα από αυτά που με ρωτάτε. Δεν έπρεπε να είμαι καν εδώ. Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν θεωρώ ότι τα έχω πει κ έτσι ακριβώς όπως είναι στην κατάθεση», ανέφερε η μάρτυρας.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου, με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ