Σοκάρουν οι εικόνες απο τη Ζάκυνθο με αστυνομικούς να σέρνουν μετανάστες απο τα πόδια (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτες σκηνες στη Ζάκυνθο οπου Έλληνες αστυνομικοί εμπόδισαν Κουβανούς μετανάστες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία.

Οι μετανάστες πίστευαν ότι οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί στη Ζάκυνθο και ότι θα κατάφερναν να περάσουν στην Ιταλία, καθώς τις τελευταίες ημέρες, πολλοί συμπατριώτες τους κατάφεραν να φτάσουν στη Μόσχα μέσω απευθείας πτήσης. Από εκεί μετακινήθηκαν προς τη Σερβία όπου τους περίμεναν λεωφορεία με τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σχεδόν 90 από τους 210 Κουβανούς μετανάστες που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την απογευματινή πτήση της Ryan Air από Ζάκυνθο προς Μπέργκαμο- Μιλάνο δεν είχαν βίζα και διαβατήρια, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές.

https://twitter.com/marka2_/status/1454059604183289859?s=21

Ακολούθησαν σκηνες χάους στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με τους άνδρες της αστυνομίας να τους ζητούν να τους ακολουθήσουν προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, ωστόσο οι μετανάστες αρνούνται και φοβούνται μη χάσουν την πτήση για Ιταλία.

Σε βίντεο που έχει ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί φαίνονται να τους τραβούν από τα πόδια και να τους σέρνουν, ενώ γυναίκες -ανάμεσα τους εγκυμονούσες- ενω παιδιά ακούγονται να κλαίνε και να φωνάζουν.

Οι Κουβανοί αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στους αστυνομικούς, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν οι μετανάστες έχουν νόμιμα έγγραφα για να εισέλθουν στην Ιταλία. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 91 συλλήψεις Κουβανών μεταναστών, με τους αστυνομικούς να διερευνούν εάν υπάρχει διεθνές κύκλωμα πίσω από την μετακίνησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ